Uusimmat

Microsoft-pomo heittää lisää vettä konsolisodan kiukaalle

16.05.2008 10:59 Miikka Lehtonen

Yleisesti vallitsevan käsityksen mukaan Microsoft hallitsee Yhdysvaltojen markkinoita Xbox 360 -konsolillaan kun taas Sony jyrää perinteisesti vahvalla alueellaan Euroopassa. Microsoftin Aaron Greenberg ei usko moiseen teoriaan, vaan tarjoilee oman näkemyksensä tilanteesta.

Peliteollisuutta syvällisemmin tarkastelevan Gamasutra-saitin haastattelema Greenberg oli täynnä uhoa ja intoa, sillä hänen mukaansa Xbox 360:n tulevaisuus on niin valoisa, että sitä kannattaa katsella vain pimennyslasin läpi. Greenbergin mukaan nykyään rinta rinnan myyntiluvuissa olevat konsolit sopivat Microsoftille mainiosti, sillä firma on ehtinyt vuosien varrella vetää jo reilun kaulan Sonyyn. Lisäksi pelimyynnit – eli se ala, jossa raha todella tehdään – kallistuvat selvästi Microsoftille.

”Jos tarkastelemme pelimyyntiä, se on selvästi Microsoft-vetoista meininkiä. Tarkastellessamme ulkopuolisten pelivalmistajien myyntejä Xbox 360 tuottaa enemmän taaloja kuin PlayStation 3 ja Wii yhteensä. Suuri osa kiitoksesta menee Grand Theft Autolle, josta 65% myytiin juuri Xboxille. Olemme todella tyytyväisiä tuohon lukuun, sillä se saavutettiin vain viidessä päivässä.”

Taalapinojen ohella Greenberg näkee tilanteessa muutakin hyvää, nimittäin perinteiden ja tottumusten murtumisen. ”Olemme todella iloisia voidessamme olla GTA-sarjan uusi koti, samalla tavoin kuin Maddenin ja Guitar Heron tapauksissakin. Nämähän ovat perinteisesti olleet PlayStation-pelisarjoja. Meillä on konsoli, jolla on suurin pelivalikoima ja online-yhteisö ja nämä ovat niitä syitä, joiden vuoksi laitteita ostetaan”, Greenberg hehkutti.

Greenberg uskoo myös, että sota Euroopan herruudesta on vasta aluillaan. Hän tyrmää myös yleisesti hyväksytyt tosiasiat, joiden mukaan Sony johtaisi taistelua. Kysyttäessä, mitä mieltä hän oli PlayStationin suuremmista myyntiluvuista Greenberg ei juuri säästellyt sanojaan.

”En usko, että väite pohjautuu tosiasioihin, se on mielestäni selvää. Tutustuimme itse johtavien tilastofirmojen myyntilukuihin, siis siihen, kuinka moni konsoli oikeasti päätyy asiakkaiden käsiin. Olemme myyneet yli miljoona konsolia enemmän kuin Sony, eikä tämä luku edes huomioi takanamme olevaa myötätuulta. Olemme nimittäin yli kaksinkertaistaneet myyntimme hinnanpudotuksemme jälkeen.”

Greenberg uskookin, että syyt erilaisiin näkemyksiin liittyvät siihen, kenen tilastoja uskoo. ”Kun tarkastelemme puolueettomia tilastoja – emme siis Sonyn tai Microsoftin omia lukuja – on täysin selvää, että meillä on suurempi laitekanta.”

Mies heittää lopuksi myös olevansa innoissaan Wiin menestyksestä, sillä hän uskoo laitteen ja Xbox 360:n muodostavan vanhan Wii360-periaatteen mukaisesti ihanteellisen taisteluparin. Tarkempia ajatuksia Wiin ja konsolialan tulevaisuudesta, GTA IV:n lisäsisällöistä sekä lisää löylyä konsolisodan kiukaalle voi käydä lueskelemassa Gamasutran haastattelusta.

Lue lisää eDomesta

Suomi jää ilman Rock Bandia?

Microsoft: Sota hardcore-pelaajien sydämistä on ohi, me voitimme

Sony-kiho: kuka kaipaa GTA IV -lisäsisältöä?

Microsoftin vastaus pieniin kovalevyihin kyllästyneille: ”Ostakaa toinen”

Microsoft pisti stopin huhuille: ei Blu-ray-asemaa 360:lle