Uusimmat

Ottaako Sony 260 dollaria takkiin per PS3?

17.05.2008 12:38 Jouni Mäki-Panula

Konsolibisneksessä on aikojen alusta ollut arkipäivää laitteiden myyminen alihintaan ja katteiden kerääminen pelikaupasta etenkin konsolin elinkaaren alussa. Mutta kustantaako jokainen myyty PlayStation 3 Sonylle peräti 260 dollaria?

Laskelmaan on päätynyt The Guardian -lehden toimittaja Jack Schofield blogissaan tarkasteltuaan Sonyn viime vuoden talouskatsausta. Sonyn virallisten lukujen perusteella yhtiö kärsii 130 dollaria tappiota jokaisesta myydystä PlayStation 3:sta, mutta todellinen tilanne saattaa olla vieläkin lohduttomampi.

Schofield ottaa huomioon, että PlayStation 2 ja PlayStation Portable tuottavat todennäköisesti voittoa sekä laite- että pelimyyntinsä voimalla. Kaksikko on helposti saattanut yltää 1,2 miljardin dollarin tuottoon. Sonyn pelibisneksen vuositappio oli kuitenkin 1,2 miljardia dollaria, joten pohjimmiltaan PS3 on saattanut kyntää 2,4 miljardin dollarin loven Sonyn talouteen.

Kun 2,4 miljardia dollaria jaetaan 9,24 miljoonan myydyn PS3:n kesken, muodostuu tulokseksi noin 260 dollaria yhtä konsolia kohden. Luku on kuitenkin puhtaasti spekulatiivinen, eikä Sonyn vahvistamista tiedoista ole pääteltävissä kuin vähintään 130 dollarin tappio yhtä PS3:a kohden.

Lähde: Guardian, Sony triples profits but PlayStation 3 is still losing money

Lisää aiheesta

Sonyn konsolimyynti myötätuulessa

Sony: PlayStation 3 ohittanut Xbox 360:n Euroopassa

Microsoft tuulettaa myyntituloksiaan ja julistaa menestystään

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: Advance Wars, ATV Offroad Fury 4, Left 4 Dead, Virtua Fighter 5

Fable 2 osa 1 – Peter Molyneux jatkaa seikkailupelien uudistamista

Ikeassa jättiale kesäkuussa, kaikki vain 14,99

Left 4 Dead -ennakko (PC, 360)

Sacred2 Fallen Angel osa 2 – mukana myös moninpelattava yksinpeli

Suomi jää ilman Rock Bandia?

Viikon videojysäys: Hulk, Dracula, Ninja Gaiden 2, Ghostbusters…