Uusimmat

Haze: voittajat eivät käytä huumeita

26.05.2008 16:47 Jukka O. Kauppinen

PlayStation 3 -konsolille odotettu megapeli Haze ei sitten loppujen lopuksi vastannutkaan odotuksia. Loppujen lopuksi käteen jäi keskiverto, ”ihan kiva” -tyyppinen toimintapeli, jonka pelaaminen pakottaa miettimään tekijästudion otetta nykypäivän pelaamisesta. Tuntuu kuin Free Radicalilta olisi unohtunut, että lajityypin vaatimustaso on vuosien saatossa noussut huomattavasti.

Tai kuten Tero Lehtiniemi arvostelussaan mietiskelee,

Eräs tuntematon kuuluisuus sanoi kerran, että elokuvissa juoni on vain tapa sitoa erikoistehosteet loogiseksi kokonaisuudeksi. Samaa ajatusmallia voi toisinaan käyttää myös FPS-pelien kanssa, joten juonen onttous tai tylsyys ei vielä sinänsä pilaa peliä. Kuinka Haze sitten pärjää räiskintäpelinä?

Viimeisen naulan arkkuun lyö puolivillainen graafinen toteutus. Peli kyllä pyörii pääosin sulavasti, mutta sen graafinen yleisilme on auttamattoman keskinkertainen. HDMI-kuvalla pitäisi pystyä pirun paljon parempaan, eivätkä firman historia, pelin kehitykseen käytetty aika ja tehokas laitealusta mitenkään anna anteeksi ankean harmaita sisätiloja, suttuista viidakkoa ja tylsiä vihollisia.

Lue koko arvostelu:

Haze (PS3)

Lue lisää eDomesta

AGON: The Lost Sword of Toledo (PC)

ATV Offroad Fury 4 (PS2)

Bomberman Land Touch! 2 (DS)

City Life 2008 (PC)

Dynasty Warriors 6 (PS3, 360)

Euro 2008 (PS3, 360)

Wii Fit (Wii)