Uusimmat

Kitaristilegenda Slash kehuu pelejä ja pelaamista

28.05.2008 10:38 Miikka Lehtonen

Kitaristilegenda Slash on viime aikoina päässyt viettämään paljon aikaa videopelien parissa, sillä olihan mies melko oleellinen osa Guitar Hero III:n markkinointia ja uratilaa. Hieman yllättäen miehelle ei ole jäänyt ajasta paljon negatiivisia muistoja, vaan hän näkee pelaamisessa potentiaalia.

Amerikkalaisen Guitar World -lehden haastattelema Velvet Revolver – ja Guns N’ Roses -legenda Slash uskoo, että pelit voisivat esimerkiksi tuoda musiikin pariin sellaisia lapsia, jotka eivät muuten ikinä kiinnostuisi koko ideasta.

”Videopelit muuttavat lapset pelaaviksi zombeiksi, joten ymmärrän, miksi ihmiset voisivat kuvitella, että Guitar Heron pelaajat eivät ikinä tule tarttumaan oikeaan kitaraan. Minä taas uskon että voi käydä juuri päinvastoin.”

Slash tunnustaa toki, että oikealla kitaran vingutuksella ja Guitar Herolla on kovin vähän yhteistä, mutta pelin parissa vietetty aika voi silti inspiroida ja motivoida.

”Kitaran soitto vaatii työtä, eikä se ole välttämättä aluksi yhtä jännittävää tai tyydyttävää kuin videopeli. Minä innostuin aikanaan kitaran soitosta, koska jo ensimmäinen soittamasi nuotti iski suoraan sydämesi läpi – ja sehän on jo aika helppoa. Lapset pääsevät myös nyt kuulemaan kaikenlaista tosi kovaa rokkia pelin kautta, eivätkä he muuten välttämättä ikinä kuulisi sitä.”

Ikään kuin tämä kehu ei vielä riittäisi, Slash uskoo myös, että musiikkipeleillä tulee olemaan jatkossa suuri merkitys musiikkibisnekselle yleisesti.

”Ihmiset ovat kysyneet minulta, onko tämä se uusi tyyli, jolla ihmiset tulevat jatkossa kuulemaan uutta musiikkia. Aluksi luulin, että kysymys oli vitsi. Nyt olen kuitenkin tajunnut, että kun musiikkibisnes on mitä on, tämä voi olla jopa totta. Koska lapset diggaavat näitä pelejä, taivas on vain rajana sen suhteen, mitä kaikkea heille voi tutustuttaa niiden kautta.”

Jotta näin. Seuraavan kerran kun joku naureskelee Guitar Herolle tai Rock Bandilla, voitte vetää heitä ympäri korvia ja sanoa, että jos se kelpaa Slashille, sen pitäisi kelvata myös heille.

Lue lisää eDomesta

Guitar Hero III – syvähaastattelussa tuottaja Ted Lange

Guitar Hero IV keskittyy Aerosmith-yhtyeeseen

Guitar Hero DS:lle – häikäisevän minikitaran kera

Activision uudistaa musiikkipelejään? Miksauspöytiä ja Guitar Hero -rummuttelua tiedossa?

Lue myös

World of Warcraft läpipelattu

Ace Combat 6 – haastattelussa Hiroyuki Ichiyanagi

”Videopelit muuttavat miehet luolamiehiksi!”