Uusimmat

Tunteet mukaan pelaamiseen!

29.05.2008 10:50 Jukka O. Kauppinen

Ubidaysin aloituspuheenvuoroissa panostettiin erityisen paljon videopelien tunnepuolta. Harva peli onnistuu tekemään pää- saati sivuhenkilöistä millään tapaa merkityksellisiä, saati että pelaaja oikeasti välittäisi hahmoista. Tähän tulee muutos, ainakin jos Ubisoftin puheet toteutuvat.

Ubisoft marssitti lavalle neljä kovaa pelimiestä, joiden tulevissa teoksissa pistetään paljon arvoa hahmojen tunteille ja niistä välittämiselle.

”Olemme täällä Louvressa, joka on täynnä upeita taideteoksia. Haluaisin uskoa, että nämä taiteilijat ovat panneet teoksiinsa sisintään, halunneet näyttää sitä yleisölle. Me haluaisimme tehdä seuraavaksi samaa videopeleille, tehdä pelin jossa pelaaja välittää tapahtumista ja hahmoistaan.”

Keinot tähän ovat erilaiset ja niiden toimivuuttakin voi hieman mietiskellä. Vahva tarinankerronta ja tunteiden välittäminen, saati synnyttämien, on perinteisesti vaikeaa peleissä. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Brothers in Arms: Hell’s Highwayssä pelaajaa yritetään saada välittämään hahmoistaan muun muassa sillä, että pelaaja itse on vastuussa muista sivuhenkilöistä. Heille on annettava käskyjä , heidät on lähetettävä taisteluun ja toivottava, että kaikki myös palaisivat takaisin. Mutta tehtävä on täytettävä, tapahtui mitä tapahtui.

Everybody fights! Nobody quits! Everybody attacks!

Seuraavassa Prince of Persiassa puolestaan välittämistä yritetään kehittää uusilla sivuhenkilöillä – ja ennen kaikkea apurilla, josta enemmän omassa uutisessaan. Far Cry 2 taasen panostaa ennen kaikkea tekoälyteknologiaan ja mahdollisimman kehittyneeseen animointiin, jonka avulla muut hahmot tuntuvat entistä ihmismäisemmiltä.

Miten käy, se selviää aikanaan.

Raportti eDomen Pariisin kirjeenvaihtajalta, suoraan Ubidays-tapahtumasta.

Klikkaa: Lisää Ubidays-reportaaseja.

Lue lisää eDomesta

Afrikasta ei iloa Euroopalle

eDomen tarkastelussa ensimmäinen seikkailupeli ja kamala lisenssipeli

GTA IV ja Penny Arcade viikon suurimmat Xbox Live -menestyjät

Pelaaminen lähestyy suosiossa television katselua

Smash Court Tennis 3 -ennakko (360)