Uusimmat

Pillars of Eternity ei tunnu likimainkaan valmiilta – lue arkaileva ennakko

04.10.2014 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ei ole aivan varma siitä mitä Pillars of Eternityllä on tarjottavanaan.

Toisin kuin Obsidianin ja Black Islen aiemmat, legendaariset pelit, Pillars of Eternity ei enää käytä Dungeons & Dragons –lisenssiä tai sen sääntöjä. Niiden tilalle on tehty oma maailma ja sääntöjärjestelmä, joissa kyllä tuntuu D&D:n henki, mutta myös oma luomisen ilo. Tämä näkyy ja tuntuu jo hahmoa luodessa, jolloin saa normaalien rotujen ja hahmoluokkien ohella valita itselleen kulttuuritaustaa ja ties mitä muita yksityiskohtia, joita kaikkia säestetään runsaalla taustamateriaalilla.

Kaikki yksityiskohdat, kuten vaikka paladiinin pyhä järjestö, eivät tunnu vaikuttavan mitenkään pelimekaniikkoihin, mutta roolipelaajat ja maailmasta kiinnostuneet arvostanevat vaihtoehtoja.

Omasta maailmasta huolimatta meininki on aika perinteistä: soturia, varasta, velhoa, kleeriä ja muita perinteisiä D&D-herkkuja on tarjolla koko rahan edestä. Joskus tuntuu kuin suuri osa pelin mekanismeista olisi kehitetty vain pistämällä vähän search & replace –vetoja D&D:n sääntöihin. Ei tämä toki välttämättä huono juttu ole, sillä tätähän monet tukijat varmasti ovat halunneet ja klassikot ovat klassikoita hyvästä syystä. Miksi keksiä pyörää uudelleen, kun vanhakin toimii?

Lue koko ennakko: Pillars of Eternity –ennakko (PC)

Lisää aiheesta

Alpha Protocol (PC, PS3, Xbox 360) 

Alpha Protocol -ennakko (PC, PS3, Xbox 360) 

Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360) 

Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360) 

Fallout: New Vegas: Old World Blues DLC (PC, PS3, Xbox 360) 

Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (pc, Xbox) 

Neverwinter Nights 2 (PC) 

Puolustuskannalla: Alpha Protocol 

South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360) 

Muropaketin uusimmat