Uusimmat

Sony: ”PS4 on ennen kaikkea pelikone”

03.06.2013 12:44 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin suunnitelma Xbox Onen esittelystä kuulosti varmasti hyvältä paperilla. ”Esitellään ensin vermeen viihdeominaisuuksia ja tuodaan pelit E3:ssa etulinjaan ” ei kuitenkaan toiminut oikein käytännössä, sillä kamoon, tapahtumaa seurasivat ennen kaikkea pelaajat, joille annettiinkin sitten täysilaidallinen digiboksi-hypetystä. Ja siitähän kansa riemastui. Kilpailijan lanseerausfaili petasi kenttää Sonynkin naljailulle.

Sonyn toimitusjohtaja Kazuo Hirai näet jutteli yleisölle D: All Things Digital -konferenssissa, että PlayStation 4:n ydinjuttu on nimenomaan pelaaminen.

”Katsomme PS4:sta ennen kaikkea pelikonsolina. Mutta emme tietenkään jää vain siihen. Tulemme paljastamaan paljon lisää tulevina kuukausina.”

”Meille on tärkeintä viestiä, että PS4 on upea pelikonsoli, joka on suunnattu pelaajille. Jos emme onnistu tässä, niin emme välttämättä onnistu konsolin julkaisussa.”

E3-messut tulevatkin luultavasti olemaan melkoista myllerrystä. Microsoftin E3-strategia on nostaa Xbox Onen pelivalikoima valokeilaan ja veikkaisin, että E3 ja myöhemmät tapahtumat tuovat valokeilaan PS4:n viihdepuolta. Loppumetreillä lähes samanlaiseen rautaan pohjautuvat konsolit tarjoavat myös jokseenkin identtiset peli-, tv- ja viihdeominaisuudet, joten varsinainen konsolisota käydäänkin laitteiden käyttöjärjestelmien/liittymien, latauspelien ja yksinoikeuspelien rintamalla. Jännittävää tulee olemaan.

Lähteet: Kaz Hirai: Sony PlayStation 4 Will Be First and Foremost a Game Player49ers’ York and Sony’s Hirai: Get Off the Couch and Into Our Connected Stadium

Lisää aiheesta

Huhupartio: Dishonored-studio sai Prey 2 -nakin

Microsoft tekee Xbox One –ekslusiiveja miljardilla taalalla

Microsoft väittää, että yksi Xbox One vastaa neljää laitetta

Sonyn taktinen isku kukkaroon suoraan kukkaroon – testissä PlayStation Plus