Uusimmat

GTA4:n PC-versio joutui pelikansan liekitykseen

04.12.2008 12:24 Jukka O. Kauppinen

Grand Theft Auto IV -pelin PC-versio julkaistiin eilen – ja peli joutui välittömästi pelikansan hurjan kritiikin kohteeksi, jonka seasta meinaa olla jo melkoisen vaikeaa erottaa niitä harvoja positiivisia kommentteja. Katsotaanpa…

Eilinen PC-version ominaisuuksia esittelevä haastattelu/lukujuttu keräsi muun muassa seuraavia toteamuksia:

  • Peli vaikuttaa turhankin raskaalta ensikokeilun perusteella. itselläni on AMD X2 +5600, GTS 8800 320mb, 2gt, win xp sp3. Joudun pelaamaan minimi asetuksilla. I
  • Crysis on vihdoin kohdannut voittajansa… !!!
  • Taisivat epähuomiossa julkaista BETAN!
  • Minä en pysty peliä käynnistämään virheen SecuLauncher: failed to start application [2000] vuoksi.
  • Ihan turha kysellä että miten peli pyörii koneessa, koska peli ei meinaa edes asentua…
  • 2.5 tuntia yrittänyt asentaa tätä paskaa. Seuraavaksi waretan kyseisen lafkan tekeleen, saatana.

Keskustelualueilla puolestaan

  • Tulihan tämä ostettua vaikka kauhujuttuja luinkin pelin toimivuudesta. Alussa hieman ”hirvitti” tuo hieman alhainen fps, mutta siihen tottui aika nopeasti ja nyt peliä on jo hauska pelata :)
  • Hermo alkoi jo kiristymään kun klikkailin luonnollisesti ohi kaikki LIVE ja Social Club asennukset, ei nääs ole mitään aikomusta pelata verkossa vaan yksinpeli katellaan läpi. No ei se niin käy. Ensin pakotettiin tylysti asentamaan se Social Club. Uusi yritys, vaatii sen mikälie LIVEn. No senkin sitten asensin. Uutta suoleen ja nyt kinutaan jo voimakkaasti kirjautumista. Edelleen ei pienintäkään aikomusta kirjautua yhtään mihinkään.
  • Ensimmäisen käynnistyksen alussa heitti tuota Critical Error:mma 100 juttua, mutta siitäkin selvittiin murojen ohjeilla. Ensivaikutelma oli että onpa ruma grafiikka pelin raskauteen nähden. Fps tippuu välillä tuonne 20 pintaan, joskin yleensä yli 30 fps. Jostain kumman syystä tässä pelissä 20 fps ei näytä läheskään yhtä pahalta diashowlta kuin peleissä yleensä, tai ainakaan vaikuta pelattavuuteen niin pahasti. Outoa.  Viiden ensimmäisen tehtävän perusteella voin todeta pelin toimivan omalla koneellani ihan tyydyttävästi. Suurin huolenaihe näyttääkin olevan vain se, että silmät valuu verta kun ei voi käyttää natiivi 1920×1200 ressua.
  • Tilannetta ja odotusarvoja voisi verrata kauniiseen naiseen jolta olet saamassa karvapörröä illalla. Lopuksi käy kuitenkin niin, että nainen paljastuu mieheksi, joka on MAMU. Hän soittaa kaverinsa kylään ja sinut anaali raiskataan moneen kertaan. Rektaalisi on kipeä koko joulun.
  • Grafiikkavirheitä en ole havainnut missään, enkä mitään muutakaan poikkeavaa, cat 8.11 asennettuna. Heh ja unohtui mainita suuri seikka GTA-sarjassa: autot eivät katoa ainakaan mitä nopeasti tarkkailin niin kyllä nuo autot säilyy todella kauas. Yhdestikin ajoi joku limusiini vastaan ja kerkesin vähän aikaa kaahailla eteenpäin kunnes tuli mieleen katsoa meneekö se sama vielä siellä takanapäin ja menihän se, tosin aika kauas oli ehtinyt. (ei kuitenkaan spawnannut samanlaista).
  • Herää vaan kysymys että kuka ihme tämä portin on vääntänyt? Joku C++ 2005 pitää asentaa? Ei helevata.
  • Olisihan se pitänyt arvata – San Andreas PC-versio oli jo kehnohko ja tämä on suoranainen ryöstö. Lakikin on tehty niin hienoksi, ettei saa rahoja takaisin.

Mielenkiintoisesti pelin saama palaute on ollut jopa niin kuumaa, että Steam-verkkokauppa on jopa puhunut rahojen palauttamisesta tyytymättömille digiostajille.

Nettifoorumit ovat kieltämättä harvinaisen täynnä negatiivista kommenttia. Rockstarin kommentteja ja reaktioita odotellessa….

Lisätietoja: http://www.rockstargames.com/IV/

Lisää aiheesta

Grand Theft Auto 4 PC: entistäkin nätimpi ja vaikuttavampi

Grand Theft Auto IV (PS3, 360)

GTA 4:n PC-versiossa mainio videoeditori

PC:n GTA IV:ssä laajennettu moninpeli

Lue myös

Arvostelu: Buzz! Master Quiz (PSP)

LittleBigPlanetiin tehty jo yli 177 000 kenttää!

Osallistu kisaan, voita MotorStorm: Pacific Rift -peli ja -paita

Valve rokkaa: 37 miljoonaa myytyä peliä