Uusimmat

EVE Online optimoi avaruussotia

07.12.2008 12:45 Jukka O. Kauppinen

Avaruussimulaatio EVE Onlinen tekijät ovat taas kerran yllättäneet pelaajakansan. Onneksi positiivisesti, ainakin pohjimmiltaan. EVE Onlinessahan käydään muun toiminnan ohella myös valtavia avaruussotia, joissa sadat ja jopa tuhannet avaruusalukset pelaajineen kamppailevat kunniasta ja vallasta. Nyt CCP-pelitalo yrittää saada sodat pyörimään jouheammin.

EVE Onlinehan tapahtuu yhdessä yhtenäisessä pelimaailmassa, jota ei ole jaettu esimerkiksi WoWin tai Warhammerin tapaan eriytetyille palvelimille. CCP Gamesin palvelinfarmi joutuu kuitenkin koville, kun pelaajakorporaatiot kokoavat armadansa yhteen ja kiitävät avaruuden halki sotaretkelle. Yhtäkkiä yhtä tai useampaa aurinkokuntaa pyörittävä palvelin huomaakin alueen pelaajamäärin moni(kymmen)kertaistuvan, sitten avaruus täyttyy ohjuksista, energia-aseiden säteistä, kiivaasta viestinnästä ja osapuolten avuksi kiitävistä täydennysjoukoista. Lagilagilagi.

CCP onkin esittänyt yhteisölle pyynnön, että plx, varoittakaa meitä 24 tuntia ennen isoa hyökkäystä, että ehdimme varata taistelulle oman tehopalvelimen.

Kiva tarjous mutta myös vähän pelottava. Ihmisiähän CCP:kin on töissä. Pystyvätkö ylläpitäjät pitämään turpansa kiinni, etenkin jos hyökkäys kohdistuu heidän kavereihinsa tai jopa heidän itse, jollain hahmollaan, pelaamaansa korporaatiota vastaan? Tinahattuja taitellaan jo.

Lisätietoja: Planning a large fleet fight? please let us knowLets talk about fleet fights that need to be announced in advance

Lue myös

EA:lta puhdasta arcade-lätkää pikkupelin muodossa

eDomen arvosteluviikko: suurennuslasin alla seitsemän uutuuspeliä

Ennakko: Killzone 2 (PS3)

Suomalainen Frozenbyte paljasti seuraavan pelinsä: Trine-toimintaseikkailu PC:lle ja PS3:lle

Tosielämän sankarimodauksia: moottorisaharynnäkkökivääri