Uusimmat

Tositarina: netti-bisnesimperiumin nousu ja tuho

08.12.2008 12:10 Jukka O. Kauppinen

28-vuotias amerikkalainen bisnesmies Brock Pierce on ehtinyt olla monessa mukana. Hän on ollut junnuna elokuvatähti, 18-vuotiaana dot.com-bisnesguru ja 19-vuotiaana konkurssikypsä. Sitten hän kuitenkin keksi nettipeliaddiktionsa lomassa potentiaalisen uuden tavan kerätä taas yhden uuden ominaisuuden. Nettipelaajathan saattaisivat maksaa oikeaa rahaa virtuaalisista hyödykkeistä…

Wired-lehden kattava reportaasi käy läpi Piercen elämää ja ennen kaikkea verkkopelien maailmasta löytynyttä uutta bisneskuviota.

Maailman kymmenistä miljoonista verkkopelien pelaajista löytyy aina niitäkin, jotka ovat valmiit maksamaan kylmää käteistä pelirahasta tai virtuaalisesta ominaisuudesta. Pierce oli aikoinaan ensimmäisiä, jotka tajusivat tämän ja tarttuivat hetkeen.

Bisnes kehittyi nopeasti ja Piercen perustama Internet Gaming Entertainment nettosi pian huimia tilejä. Bisneksen laajuudesta kertoo esimerkiksi se, että eräässä vaiheessa IGE mainosti Googlen kautta miljoonalla dollarilla kuukaudessa. Samalla Kiinan kultafarmit kasvoivat hurjaa vauhtia, etenkin kun IGEn tapaiset läntiset yrittäjät ostivat heiltä käteisellä pelirahaa ja -omaisuutta.

Mutta miten kaikki sitten päättyikään?

Lue itse: The Decline and Fall of an Ultra Rich Online Gaming Empire

Lisätietoja: How the Virtual Gold Trade Works

Lue myös

Creative Zen X-Fi – digisoitinten aatelia, pikkupulmista huolimatta

eDomen arvosteluviikko: suurennuslasin alla seitsemän uutuuspeliä

Ennakko: Killzone 2 (PS3)

Phil Harrison: tuleva sukupolvi ostaa kaiken diginä

Suomalainen Frozenbyte paljasti seuraavan pelinsä: Trine-toimintaseikkailu PC:lle ja PS3:lle