Uusimmat

Hei pällit, Left 4 Dead ei ole mikään hemmetin Halo

08.12.2008 13:30 Jukka O. Kauppinen

Vaikka kaikki eivät Left 4 Deadistä täysillä tykkääkään, jotkut eivät yhtään, niin onhan se silti veikeä ja erikoinen peli. Ja lystiä nettimoninpeliä. Ainakin PC:llä. Voin kuitenkin kuvitella hyvin Destructoidin Jim Sterlingin turhautumisen asteen, kun Halo-kansa asteli saastuttamaan Left 4 Deadin Xbox-versiota.

Halo-pelithän ovat siitä vekkuleita, että harvemmassa pelissä kuulee seksuaalisen suuntautuneisuutensa kyseenalaistettavan yhtä nopeasti ja yhtä tiuhaan. Surkeimmillaan Halojen nettipelaajat tuntuvat odottavan yhä palliensa laskeutumista, mutta uhoa riittää sitäkin enemmän. Meininki on suoraviivaista, teamkillaavaa ja räkättävää. Ai mikä ryhmätyö ja toisten auttaminen, mitä ne ovat?

Sterlingin poika koki meiningin harvinaisen rasittavana.

”Olen nauttinut Left 4 Deadistä nonstoppina ostohetkestä lähtien. Kunnes TE pikkupaskiaiset saavuitte. Niin, sinä, stereotyyppinen, tavanomainen ja tylsä idiootti. Te jotka tungette saastuttamaan jokaista nettipelimatsia Halo-meiningillänne.”

”Kuvitelkaapa jos Halo olisikin peli, jonka perusidea ei ole kutsua toisia pelaajia koko ajan homoiksi. Kuvitelkaapa, jos pelin idea olisikin auttaa toisianne.”

”Eilen joka ikinen Versus-pelini oli täynnä itsekkäitä idiotteja, jotka joko ammuskelivat tiimikavereitaan ja juoksivat pois naureskellen, tai sitten kieltäytyivät auttamasta muita.”

”Useimmat Live-pelaajat ovat niin mielikuvituksettomia, etteivät he yksinkertaisesti kykene kuvittelemaan peliä, joka ei olekaan suoraviivaista deathmatchia. He vain yrittävät tehdä jokaisesta pelistä uuden Halo-matsin.”

Karua kieltä Stelingilta ja jätin sentään tiivistyksestä pois useimmat kirosanat. Mutta kuulostaa turhankin uskottavalta ja todennäköiseltä tilanteelta, ihan omien ja tuttavienkin kokemusten perusteella. Onneksi ainakin PC:llä nettipelaajat ovat olleet tähän mennessä varsin mukavaa peliseuraa –  eivätkä kaikki konsolinettipelaajatkaan ole käyneet Halo-käytöskoulua.

Millaisia kokemuksia teillä, arvon lukijat, on Left 4 Deadin nettipeliseurasta PC:llä ja Xboxilla?

Lue lisää whinevirttä: Hey, dickheads! Left 4 Dead is NOT Halo

Lue myös

Creative Zen X-Fi – digisoitinten aatelia, pikkupulmista huolimatta

eDomen arvosteluviikko: suurennuslasin alla seitsemän uutuuspeliä

Ennakko: Killzone 2 (PS3)

Phil Harrison: tuleva sukupolvi ostaa kaiken diginä

Suomalainen Frozenbyte paljasti seuraavan pelinsä: Trine-toimintaseikkailu PC:lle ja PS3:lle