Uusimmat

Sony avasi EverQuest-kauppapaikan, viritä hahmosi ylikuntoon

11.12.2008 16:50 Jukka O. Kauppinen

Sony ilmoitti avanneensa uuden virtuaalikaupan EverQuest- ja EverQuest II -verkkopeleihinsä. Pelaajat voivat jatkossa käydä ostella lisää vekottimia pelihahmoilleen luvan kanssa, oikealla rahalla. Pursuaako lompakkosi ylimääräisiä taaloja, kun taas pelihahmosi värjöttelee hangessa kylmissään? Ei enää!

Station Cash -järjestelmässä pelaaja ostaa luottokortilla virtuaalirahaa tililleen. Tämän jälkeen virtuaalirahaa voi käyttää pelien sisäisessä verkkokaupassa. Sony myy verkkokaupassa erilaisia pelitarvikkeita, joiden avulla pelaajat voivat varustaa hahmoaan haluamaansa suuntaan. Verkkokauppaan ei kuitenkaan aiota laittaa esineitä tai tarvikkeita, joiden avulla luottokorttiaan höyläävä pelaaja pystyisi varustamaan hahmonsa muita merkittävästi kovemmiksi.

Pelaajien välistä huutokauppaa palvelu ei ole, vaan sitä varten Sonylla on oma Station Exchange -huutokauppapalvelunsa.

Kuten 2007 helmikuussa uutisoimme,

Sonyn EverQuest-myymälä menestys

Sony Online Entertainment on ilmoittanut, että yhtiön kesäkuussa 2005 avaaman Station Exchange -palvelun kautta on käyty kauppaa 1,87 miljoonan dollarin eli noin 1,44 miljoonan euron arvosta ensimmäisen toimintavuoden aikana. Station Exchange on EverQuest 2 -massiiviroolipeliä varten luotu kauppapaikkapalvelu, jossa pelaajat voivat Sonyn valvonnassa myydä ja ostaa virtuaaliomaisuutta.

Arvokkaimpia myyntiartikkeleita olivat pelihahmot, joista saatettiin maksaa aina 2 000 dollaria kappaleelta. Eniten Station Exchangessa tiliä tehnyt henkilö ansaitsi vuoden aikana 37 435 dollaria yhteensä 351 kohteen myymisellä.

Useissa massiiviroolipeleissä virtuaaliomaisuuden myyminen on täysin kiellettyä ja johtaa sanktioihin, mikäli ylläpito havaitsee väärinkäytöksen. Sonyn näkemyksen mukaan virtuaaliomaisuuden ostaminen ja myyminen on kuitenkin väistämätön osa massiiviroolipelejä, eikä toiminta katoa, vaikka sen kieltäisi. Sony onkin tyytyväinen kokeiluluonteisena alkaneeseen kauppapaikkaprojektiin, sillä asiakaspalvelukustannukset ovat tippuneet, kun pelaajat eivät enää myy omaisuuttaan hämäräperäisillä sivustoilla ja joudu huijatuiksi.

Lisätietoja: Station Cash FAQ –  Station Exchange

Lue myös

Arvostelu: Trauma Center: New Blood (Wii)

Jäikö CSI maailman viimeiseksi flipperiksi?

Maailman kuuluisin pornopeli teki paluun

Pelko pois, GTA4:n PC-päivitys on tulollaan

Testissä Verbatim Rapier V1 Laser – kohtuuhintainen pelihiiri