Uusimmat

Microsoft: tänä jouluna Xbox Live ei kaadu

12.12.2008 10:01 Miikka Lehtonen

Viime vuoden joulupyhät jättivät monelle Xbox Live -pelaajalle pahan maun suuhun, kun koko Xbox Live otti ja kyykkäsi sen verran hyvin, ettei verkossa juuri pelailtu pariin päivään. Vaikka pelaajat saivat toki hyvitystä, se oli lopulta melko pieni lohtu. Microsoft lupaa, että tänä jouluna ei tule käymään samalla tavalla.

Xbox Liven täydellinen kaatuminen oli monille viime vuonna ikävä yllätys. Microsoft itse perusteli ongelmia sillä, että Xbox Liven infrastruktuuri ei kestänyt pitkien pyhien, Xbox 360 -myyntien ja Halo 3:n aiheuttamaa yleisöryntäystä, vaan romahti taakkansa alla.

Monet pelkäävät, että tänä jouluna käy samalla tavalla. Hinnanleikkaukset ja uusi Xbox-käyttöliittymä ovat saaneet konsolit hurjaan myyntiin, eivätkä ne joulun vapaapäivät ole tänä vuonnakaan yhtään vähemmän vapaita. Miksi palvelu siis kestäisi nyt yhtään paremmin kuin viime vuonna? Peliblogi Kotakulle puhunut Aaron Greenbergillä on vastaus.

”Olemme rakentaneet paljon lisää tukiverkostoa kulissien takana. Tämä on jotain, missä Microsoft on hyvä. Tänä jouluna olemme hyvin valmistautuneet odottamamme vahvan kasvun seurauksiin”, Greenberg kertoi. Microsoft ei ole kuitenkaan lähdössä soitellen sotaan, vaan herra Murphyn opit ovat yhä mielessä. ”Meillä on toki silti ihmisiä päivystämässä, vieläpä reilusti enemmän kuin aiemmin. Koputetaan puuta ja toivotaan, ettei mikään mene pieleen.”

Lisää aiheesta

Microsoftilta hyvitystä Xbox Live -ongelmista?

Xbox Live takkusi, ilmainen peli korvaukseksi

Xbox 360 ohitti edeltäjänsä – ja myy sitä nopeammin

Lue myös

Activision tunkee Konamin apajille: Guitar Heroista kolikkopelejä

Wolverine nousee pomottamaan X-Menejä

Arvostelu: Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)