Uusimmat

Steam kusee europelaajia silmään?

18.12.2008 16:03 Jukka O. Kauppinen

Valven suosittu pelien digitaalikauppa Steam teki käytännöllisen palvelun eurooppalaisille käyttäjilleen. Pelien hinnat ilmoitetaan näet jatkossa euroina. Mutta. ISO MUTTA. Tekikö Steam meille pahuksenmoisen valuuttakällin?

Steamin ilmoituksen mukaan pelien hinnat ilmoitetaan jatkossa ostajan paikallisten valuuttojen mukaan. Mutta kun hintoja ei muunneta valuuttakurssien mukaan. Peli joka maksaa jenkkidollareissa 20 taalaa, maksaa eurooppalaisille pelaajille 20 euroa.

Käytännössä tämä tarkoittaa – päällepäin – sitä, että Steamin pelit kallistuivat kertalaakista.

Suomen pankin virallisen päivän valuuttakurssin mukaan yhdellä eurolla saa tänään 1,4616 Yhdysvaltain dollaria. Valven valuuttakurssi on 1:1.

Tilanne ei kuitenkaan näytä silti ihan niin pahalta. Esimerkiksi eilen uutisoimamme Aquaria-peli maksoi eilen 15,99 dollaria, mikä Forexin valuuttamuunnoksen jälkeen tarkoitti 11,40 euroa, sen päälle verot. Nyt sama peli maksaa 15,99 euroa.

Eurooppahinnat kuitenkin sisältävät 22 prosentin arvonlisäveron, minkä myötä lopullinen hinta asettuu kohtuullisen lähelle valuuttakurssinmukaista hintaa. Hintoja ynnäilemällä voi kuitenkin todeta, että Valven lopulliset eurohinnat ovat silti hieman nousseet käytännössä. Valvella on silti edessään melkoinen urakka kuluttajien vakuuttamiseksi, ettei uusi eurohinnoittelu ole suoranaista ryöstöä. Karu ilmoitus eurojen käyttöönotosta ja pintapuolinen silmäys hinnoitteluun kun antaa kaamean vaikutelman hintojen sikamaisesta nostosta.

Lähde: European Local Currency Available

Lue myös

Arvostelu: SingStar Vol. 3 (PS3)

Arvostelu: Tom Clancy’s Endwar (PS3, 360)

Indie-herkuttelu Aquaria nyt Steamissä alehintaan

Kauhistuttavia elokuvakokemuksia – lukijoiden kertomuksia

Maailman vanhin tietokone veivattiin uudestaan käyntiin