Uusimmat

Arvostelussa uusin Mount & Blade, ennakossa seuraava Dungeon Siege

25.05.2011 13:40 Jukka O. Kauppinen

Alkuviikko käynnistyi arvostelurintamalla vauhdikkaasti, sillä suurennuslasin alle päätyi kaksikin kiinnostavaa teosta. Lasse Haverinen räpläili Mount & Blade: With Fire and Swordia, kun taas Tero Lehtiniemi tiiraili Dungeon Siege 3:n maailmaan.

Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

Mount & Bladen nimi on siinä mielessä erittäin osuva, että pelissä on tehty hevostelu ja teräaseilla taistelu paremmin kuin missään muussa pelissä. Peitsi tanaan ja sotaratsu täyteen laukkaan, niin siinä tanner tömisee ja jalkamiehiä kaatuu. Miekka kädessä lyönti vasemmalta lähtee huiskaisemalla hiirellä vasemmalle ja sama oikealta. Näin esimerkiksi hevosen selästä on mitä luonnollisinta huitoa eri puolilla olevia vastustajia. Miksi näin loistavaa systeemiä ei ole muissa peleissä?

Lue koko juttu: Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Tarinasta ei muutaman ensimmäisen tunnin perusteella voi luonnollisesti sanoa kovinkaan paljon mitään. Jo alkuvaiheet on kuitenkin rakennettu kerronnallisesti kiehtovasti ja pelaaja tempaistaan heti mukaan. Obsidianin mukanaolon huomaa valinnoista, joilla näyttäisi olevan kauaskantoisiakin seurauksia.

Pelissä ei ole varsinaista hahmonluontia, vaan pelaaja valitsee yhden neljästä valmiista, tarinalle keskeisestä hahmosta. Mukana on niin miekkaa heiluttavaa ritari Reteetä kuin taikoja viskovaa vanhaa kääkkääkin. Kvartetin naikkoset ovat mielenkiintoisempia tuttavuuksia muutenkin kuin ulkonäkönsä puolesta: toinen käyttää erilaisia pistooleita, toinen vaihtaa keihästä heiluttavan ihmishahmon ja tulipalloja viskovan elementaalitilan välillä.

Lue koko juttu: Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Emergency 2012 (PC)

Fable 3 Traitor’s Keep DLC (PC, Xbox 360)

Fallout: New Vegas Honest Hearts DLC (PC, PS3, Xbox 360)

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

Tiger Woods PGA Tour 12 (PS3, Wii, Xbox 360)