Uusimmat

Notch julkaisi ilmaisen zombiräiskinnän

19.08.2013 10:00 Juho Anttila

Minecraftin kehittänyt Notch on puuhastellut menestysprojektistaan irrottauduttuaan niitä näitä. Kiinnostava 0x10-avaruusalussimulaatio oli ainakin alkuvuodesta jäissä, mutta mies itse ei ole lepäillyt laakereillaan. Nyt Notch on julkaissut mielenkiintoisen ilmaispelattavan zombiräiskinnän.

Sanat mielenkiintoinen ja zombiräiskintä eivät välttämättä sovi kaikkien mielestä yhteen. Notchin nimeä Shambles kantava teos ei kuitenkaan ole ihan tavallinen zombiteurastus. Alun perin 7DFPS-nimiseen game jam -tapahtumaan kehitetty peli pyörii nimittäin selaimella. Kyse on nopeatempoisesta pisteenmetsästyksestä, ei suinkaan hitaasta eloonjäämisestä.

Shamblesissa kerätään kuolleiden zombien pudottamia keltaisia palloja. Ammusvarasto on kuitenkin rajallinen, eikä uusia saa kuin kuolleilta poliiseilta. Parannuspakkauksia puolestaan löytyy vain kuolleilta siviileiltä. Ottaako riski ja hyökätä poliisijoukon kimppuun, vai odottaako, että nälkäinen zombilauma tekee likaisen työn pelaajan puolesta, kas siinä kysymys.

Shambles on nopeasti kehitetty pieni, karukin peli. Se on kuitenkin myös ilmainen, joten kokeileminen ei maksa mitään. Nopeatempoinen räiskintä voi hyvinkin olla juuri sopiva lääke äkilliseen pelinälkään, kun aika tai jaksaminen ei riitä vakavampiin peliprojekteihin tarttumiseen.

Pelin löytää täältä ja se vaatii toimiakseen Unity Web Player -sovelluksen asentamisen.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Notchilla luova hikka – 0x10-avaruusalussimulaattori jäissä

Fotorealismista vaihtelua peleihin? Notch ei ole vakuuttunut

Notch raivostui EA:n indie-peleistä