Uusimmat

Kehittäjät haukkuvat Xbox Series S -konsolia: ”Se peruna rampauttaa kokonaisen sukupolven”

Kuva: © Muropaketti

21.10.2022 13:23 Muropaketin toimitus

Tehoiltaan kevyemmän Xbox Series S:n väitetään olevan ongelma pelistudioille, jotka joutuvat mukautumaan sen vaatimuksiin.

Pari vuotta sitten Xbox Series X:n rinnalla julkaistu Xbox Series S on näppärä ja huokeampi konsolivaihtoehto pelaajille, jotka pärjäävät ilman levyasemaa ja huipputason resoluutiota.  Lähes kaikki Xboxin uudet pelit toimivat molemmilla konsolimalleilla, mutta nyt ainakin kaksi kehittäjää on puhunut julkisesti Xboxin pikkukonsolia vastaan.

Video Games Chronicle kertoo, että Bossa Studiosin VFX-kehittäjä Ian Maclure on väittänyt Twitterissä useiden studioiden yrittävän päästä eroon Xbox Series S:n yhteensopivuusvaatimuksesta. Macluren alkuperäinen twiitti on sittemmin poistettu, joten ehkäpä julkisesta kannanotosta on tullut sanomista.

VGC kertoo Macluren väittäneen, että Xbox Series S -konsolista on muodostunut riippakivi studioille nyt, kun pelejä kehitetään erityisesti uuden sukupolven konsoleille.

Samoilla linjoilla on tiettävästi Rocksteady-pelistudion Lee Devonald, joka hänkin twiittasi konsolista viime viikon puolella. Devonald viittasi viestissään siihen, että juuri Xbox Series S:n vuoksi joudutaan tekemään myönnytyksiä pelien teknisissä ominaisuuksissa. Hänenkin alkuperäinen twiittinsä on kuitenkin poistettu. Devonaldin kerrotaan kirjoittaneen Xbox Series S:stä: ”se peruna rampauttaa kokonaisen sukupolven”.

VGC:n mukaan pelimediassa on jo aiemmin liikkunut väitteitä siitä, että kehittäjät valittaisivat jatkuvasti Xbox Series S:n muistirajoituksista. Ymmärrettävästi studioiden on kuitenkin vaikea ottaa julkisesti kantaa asiaan.