Uusimmat

Activisionin toimitusjohtaja jatkaa yhä häirintäsyytösten vähättelyä – vyöryttää ongelmat ammattiliiton niskaan

01.06.2023 19:30 Muropaketin toimitus

Activisionin hurjasta työkulttuurista on puhuttu jo pitkään, mutta toimitusjohtaja Bobby Kojick on yhä sitä mieltä, että kyseessä on mustamaalauskampanja.

Activisionia vastaan nostettiin vuonna 2021 syyte, jonka mukaan yhtiön naispuolisia työntekijöitä häiritään säännöllisesti luvattomalla koskettelulla ja asiattomilla kommenteilla. Syytteessä mainittiin, että Activisionin johtajat ovat antaneet toiminnalle hiljaisen hyväksynnän. Activision vastasi omilla lakitoimillaan, ja nyt yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotick on tarkentanut omaa näkemystään häirintäsyytöksiin Varietyn haastattelussa.

“Olemme tutkineet asiaa kaikin mahdollisin keinoin. Eikä meillä ole ollut järjestelmällistä häirintää, ei koskaan. Meillä ei ollut minkäänlaisia väärinkäytöksiä, joista media on kertonut. Sen sijaan meillä on hyvin aggressiivinen ammattiliitto, joka tekee kaikkensa saadakseen yhtiön sekasortoon”, Kotick on linjannut.

The Communications Workers of America -ammattiliiton mukaan asia ei pidä paikkaansa. Liiton viestintäjohtaja Beth Allenin mielestä yhtiöillä on tapana vaikeuttaa ammatillista liittoutumista.

“Työntekijät liittoutuvat parantaakseen työpaikkojaan rakentavasti, ja siitä hyötyvät kaikki. Kun työnantajat vapaaehtoisesti tunnustavat ammattiliitot ja ryhtyvät neuvottelemaan sopimuksista, se rakentaa luottamusta ja vahvistaa yhtiöitä”, Allen on sanonut.

The Wall Street Journal kirjoitti vuonna 2021 Activisionin ongelmallisesta työkulttuurista kattavasti. Jutun seurauksena noin 1000 pelifirman työntekijää allekirjoitti vetoomuksen, jossa vaadittiin Kotickin eroavan toimitusjohtajan roolista. Artikkelissa kerrottiin, kuinka Kotick oli tietoinen jopa raiskaustapauksista, joista hän ei kuitenkaan kertonut Activisionin hallitukselle.

“En olisi tässä puhumassa kanssasi, jos väitteissä olisi perää. Yhdenkään yhtiön hallitus ei antaisi sellaisen toimitusjohtajan jatkaa työssään, joka toimii niin kuin Wall Street Journal väittää”, Kotick on vakuuttanut Varietylle.

Wall Street Journal on äskettäin kertonut, että julkaisu seisoo ”reilun ja tarkan reportaasinsa takana”.

LUE MYÖS: Activision-Blizzardin työkulttuuri on täysin mätä – Toimitusjohtajaa syytetään tappouhkauksista ja sukupuolisesta häirinnästä