Uusimmat

Activision haistattelee vivendiläisille ja pelaajille

29.07.2008 11:22 Miikka Lehtonen

Jos olet monien muiden pelaajien tavoin odottanut innolla uutta Ghostbusters-peliä tai Double Finen Brütal Legendiä, nyt tuli astetta huonompia uutisia. Activision on nimittäin pistänyt käytännössä kaikki Vivendin kehittämät pelit jäihin.

Kohu alkoi viime yönä Suomen aikaa, kun tuore pelijätti Activision Blizzard julkaisi loppuvuoden julkaisusuunnitelmansa. Pelialaa tarkkaileva GamesIndustry.biz huomasi, että listalta puuttui monen monituista peliä. Ghostbusters, Brütal Legend, uusi Chronicles of Riddick, 50 Cent ja monet muut loistivat poissaolollaan.

Kyse ei ole pelkästään puutteellisesta julkaisulistasta, vaan strategisesta päätöksestä, jonka mukaan monet entisen Vivendin omistamista studioista ”järjestetään uudelleen” ja heidän entiset yhteistyökumppaninsa potkaistaan pihalle. Muun muassa The Bourne Conspiracyn tehnyt High Moon Entertainment pääsee uudelleenjärjestelyyn, kun taas erinomaisesta World in Conflictista vastannut Massive Entertainment on myynnin tai sulkemisen edessä.

Activisionin julkaisupäällikkö Mike Griffith lataa pöytään PR-pyöristelyä, josta voi lukea rivien välistä karumman viestin.

”Olemme suorittaneet läpikotaisen katsauksen Vivendi Gamesin portfolioon ja tulemme pitämään ne pelit ja sarjat, jotka sopivat vahvasti pitkäaikaiseen tuotestrategiaamme. Pohdimme vaihtoehtojamme niiden pelien suhteen, joita emme julkaise.”

Käännös: jos peli ei ole jo valmiiksi miljoonaluokan hitti, voitte unohtaa sen. Roskalistalle päätyivät muun muassa:

  • Brütal Legend
  • Wet
  • Ghostbusters
  • Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
  • World in Conflict: Soviet Assault
  • 50 Cent: Blood on the Sand
  • Zombie Wranglers
  • Leisure Suit Larry: Box Office Bust

Ei kannata kuitenkaan synkistellä, sillä Activisionin katsauksen tuloksena he ovat päättäneet säilyttää muun muassa Ice Age -pelit ja Spyro-sarjan. Kyseessä ei ole ensimmäinen Activision Blizzard -yhdistymisen tuottama haittavaikutus entiselle Vivendille, sillä loppuviikosta kuulimme, että myös useita Vivendin työntekijöitä odottaa ”päällekkäisyyksien karsinta”, eli kengän kuva persiissä.

Brütal Legendiä tai Ghostbustersia odottavien ei kannata vielä vetää itseään jojoon, sillä vaikka Activision pisti pelit jäihin, toivo elää yhä. Sopimuksista ja neuvotteluista riippuen on täysin mahdollista, että kehitystiimit voivat etsiä pitkällä olleille ja innokkaasti odotetuille peleilleen uuden julkaisijan. Tämä tietänee kuitenkin parhaimmillaankin lykkäyksiä. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Lisää aiheesta

Activision Blizzard putsaa isolla luudalla

Pelimaailman uusi kolossi on valmis – Activision ja Vivendi Games yhdistyvät (päivitetty 3.12.)

WoW toi Activisionin ja Vivendin yhteen

Activision/Vivendi-fuusio jakaa pelibisnestä

Activisionin ja Vivendin liitto sinetöitiin, Activision Blizzard syntyi

Lue myös

Internetin sananvapaussoturi vierailee Suomessa

Bungiella kolme rautaa tulessa

Huhupartio: Warhammer Online syyskuussa?