Uusimmat

Robert Ludlum nappasi Bourne-oikeudet takaisin

31.07.2008 15:15 Jukka O. Kauppinen

Kylläpäs taas pelialan kuviot pyörivät sekavaa piiritanssia, ei vähiten Activision-Blizzardin sotkuisen säätämisen johdosta. Vivendi osti vuonna 2005 Ludludim Bourne- ja Covert One -sarjojen pelioikeudet, julkaisi yhden Bourne-pelin kolmessa vuodessa ja palautti oikeudet takaisin Ludlumille.

Syy tähän on näkyvimmin Activisionin ja Vivendin yhdistyminen, jossa suuri osa Vivendin pelisarjoista maistaa isoa leikkuria.

Ludlum Entertainment aikoo kuitenkin jatkaa Bourne-pelien parissa, kunhan vain uusi yhteistyökumppani löytyy.

Vivendin julkaisema Bourne Conspiracy ei ollut yhtään hullumpi teos, varsinkaan lisenssipelien rintamalla. Kuten maestro Lehtonen kesällä luukutti:

Oli kyseessä sitten elokuvassakin nähty keikka tai tekijöiden oma luomus, pelin tyyli on puhdasta toimintaa. The Bourne Conspiracy yhdistelee kolmannesta persoonasta kuvattua räiskintää, tiukkaa lähitaistelua ja uskomattoman huonoa autoilua tiukaksi paketiksi. Pelaajan matka vie muun muassa luksusristeilijälle, Prahan yliopistoalueelle sekä öisille satamalaitureille.

Peli on sangen pätevä. Tiheästi vaihtuvat tapahtumapaikat tarjoavat riittävästi uusia virikkeitä, jotta peliin ei pääse heti kyllästymään. Myös toiminta on sen verran tiukkaa ja viihdyttävää, että vihollisten päiden takominen pöytälevyihin jaksoi kiinnostaa pelin loppuun saakka. Mitään massiivista uudelleenpeluuarvoa on turha odottaa, mutta kepeää toimintapläjäystä etsivät voisivat sijoittaa rahansa paljon huonomminkin.

Eihän se mikään maailman paras peli ollut, mutta ihan viihdyttävä ja toimiva peli. Toivottavasti jatkoa vielä nähdään.

Lisää aiheesta

Robert Ludlumin jännärit pelimuotoon

The Bourne Conspiracy (PS3, 360)

Viikon videojysäys: Saints Row 2, Mercenaries 2, Bourne Conspiracy, Bad Company, Race Driver…

Lue myös

NASA avasi avaruusgallerian

Sporesta seuraava megarahasampo?

Talleta dna avaruusaikakapseliin, elä ikuisesti