Uusimmat

Konsoli-Hulk pieksi PC-Hulkin

31.07.2008 17:00 Jukka O. Kauppinen

Viikon sisään kaksi Hulkia. Kyllä siinä riittää supersankarimuskelia vähän liikaakin. Erikoista kyllä, samasta elokuvasta on tehty kaksi niin erilaista Hulk-peliä, että niiden sukulaisuussuhdetta toisiinsa sopii epäillä. Tai sitten antaa toisen version tekijöille sellainen selkäsauna, että taatusti tekevät ensi kerralla parempaa jälkeä. Siinä missä PC-versio Incredible Hulkista oli yksi pelihistorian suurimmista jöötikasoista, konsoli-Hulk on melkeinpä siedettävä peli.

Verrataanpa: The Incredible Hulk (PC, PS2)

The Incredible Hulk on kamala peli, siitä ei ole kahta kysymystäkään. Suurin pohdinnan kohde onkin, onko tuore PC-lisenssipeli kenties jopa alansa kaikkien aikojen suurin jööti?

Ainekset tähän on olemassa, sillä peli on lähtökohdiltaan aivan kamalaa shittiä. Tuoreesta Hulk-elokuvasta ilmestyy lisenssipeli kaikille mahdollisille alustoille, joten PC-versio on toki vanhan kaavan mukaan vasurilla heitetty käännös PlayStation 2 -versiosta. Toki, miksipä sitä tonnin pelikoneesta hyötyjä irroittamaan?

Ja laitetaan sitä vastaan Xbox 360 / PlayStation 3 -versio: The Incredible Hulk (PS3, 360)

The Incredible Hulkin virtuaali-Manhattan on helposti pelin onnistunein osio. PC-version mieltä syövän autioituneisuuden tilalla on sykkivä ja elämää täynnä oleva kaupunki, jonka kadut ovat  pullollaan autoja ja ihmisiä. Alueen kuuluisten maamerkkien ja kaupungin yleisilmeen remontoiminen on pieninä annoksina terapeuttista. Kun ruudunpäivitys pysyy kovassakin rytinässä kohtuullisella tasolla, on jokaisen pelaajan sisällä asuvaa pikku terroristia vaikea pitää kurissa.

PS3:n The Incredible Hulk ei PC-versiosta poiketen ole mikään äärettömän surkea tekele. Sen  ilme ja tunnelma ovat enemmänkin lähellä köyhän miehen Crackdownia. Manhattanin musertaminen, minipelit ja piilotettujen aarteiden etsiminen kyllä viihdyttävät aikansa.

Jännittävää kyllä, sama Edge of Rereality -studio on tehnyt molemmat versiot. Mikä meni vikaan?

Lisää aiheesta

Kaikkien aikojen suurin jööti?

Kaksi PC-peliä, kaksi eri maailmaa

The Incredible Hulk (PC, PS2)

The Incredible Hulk (PS3, 360)

Lue myös

Arvostelu: The Incredible Hulk (PS3, 360)

Robert Ludlum nappasi Bourne-oikeudet takaisin

Sporesta seuraava megarahasampo?

Talleta dna avaruusaikakapseliin, elä ikuisesti