Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Donkey Kong Jet Race, Sega Superstars Tennis, Incredible Hulk, Trials 2

04.08.2008 11:13 Jukka O. Kauppinen

eDomen arvosteluviikossa tällä kertaa satsi pelejä, joissa nähdään niin pelimaailmasta kuin populäärikulttuurista tuttuja hahmoja. Eikä kannata unohtaa World of Warcraft: Lich Kingin matkapäiväkirjaa.

Tämän viikon arvosteluissa Donkey Kong Jet Race (Wii), Sega Superstars Tennis (Wii), The Incredible Hulk (PS3, 360) ja Trials 2: Second Edition (PC).

Donkey Kong Jet Race (Wii)

Nintendo tuntuu tykästyneen erilaisten maskottiensa tähdittämien ajopelien tekemiseen. Nykyisistä Donkey Kong –peleistä vastuussa olevan Paonin Jet Racessa on tosin yritystä omaperäisempään kilpa-ajoon, sillä ajokkeina toimivat kilpailijoiden vyötäröille asetetut, rummutettavat rakettitynnyrit.

Jet Race piti alunperin julkaista GameCubelle, jolloin se olisi käyttänyt hyväkseen ko. konsolin bongorumpuohjainta. Syystä tai toisesta peli lykättiin kuitenkin Wiille ja muutettiin hyödyntämään liiketunnistusta.

Sega Superstars Tennis (Wii)

Sega Superstars Tennis on peli, joka olisi ollut vielä 10 vuotta sitten todella kova juttu. Sonic ja kaikki muut suuret Sega-tähdet samassa pelissä! Huikeaa! Valitettavasti ajan hammas ja kehnot pelit ovat nakertaneet sen terävimmän kärjen Sega-legendoista, mutta löytyyhän pelistä silti Sonic.

Sega-maskottien ohella tarjolla on toki myös tennispeli. Fiksuna vetona Sega Superstars Tennis ei yritä olla sen enempää Virtua Tennis kuin Wii Tennis, vaan sijoittuu pelien välimaastoon niin toteutukseltaan kuin realismiltaankin.

The Incredible Hulk (PS3, 360)

Lisenssipelit ovat pessimistin unelma. Kun minkäänlaisia ennakko-odotuksia ei ole, ei niiden kanssa voi lähtökohtaisesti kuin yllättyä positiivisesti.

Herra Lehtosen taannoinen The Incredible Hulkin PC-version analyysi oli siinä määrin tyhjentävä, että PS3-versio lähti käyntiin pelonsekaisin tuntein. Onko luvassa toinen erä surkuhupaisuuden äärirajoilla seikkailevaa lisenssitauhkaa, vai voisiko Uusi Uljas Sukupolvi johdattaa Hulkin uudet seikkailut edes Ultimate Destructionin jalanjäljille?

Trials 2: Second Edition (PC)

Jos joku nauraa idealle yksinkertaisesta pelistä, jossa ajetaan moottoripyörällä sivusta kuvattua temppurataa vasemmalta oikealle, niin Redlynx pistää moiselle jauhot suuhun. Trials 2: Second Edition on nimittäin juuri tätä eikä sisällä oikein mitään muuta.

Yksinkertaisesta ideasta on silti saatu aikaan täysiverinen peli, jolla ei ole mitään hävettävää suurempienkaan tuotosten edessä.

Kuulumisia artikkelirintamalta

Morppien surmanajot – menestys ei aina kolkuta

Finnconin jälkimainingeissa tuli juteltua hieman astetta epäonnistuneemmista tai vähemmälle huomiolle jääneistä verkkoroolipeleistä. Mielenkiintoisimmiksi epäonnistumisiksi nousivat ranskalainen Saga of Ryzom/Ryzom sekä amerikkalainen Vanguard: Saga of Heroes.

Molemmissa peleissä oli potentiaalia, mutta huonosti kävi. Pelaajat eivät tykänneet, raha ei virrannut ja kävi perinteiset.

Retrokolikkopelien ääressä: Prop Cycle

Puuhamaa-huvipuistosta löytää nykyään Suomen parhaan kolikkopelihallin.  Pelejä ei voi kutsua järin tuoreiksi, mutta etenkin astetta retrompaa peli-iloa etsiville tarjolla on aimo annos pelattavaa.

Puuhamaan retrokolikkopelejä esittelevässä juttusarjassa pureudumme tällä kertaa astetta erikoisempaan vekottimeen. Pop Cycle on Namcon vuonna 1996 julkaisema hyvinkin sporttinen lentopeli: siinä  näet lennetään poljettavalla lentokoneella. Painotus sanalla poljettavalla. Lentokoneen potkuri näet pyörii pelaajan polkuenergialla – ja ah sitä kasvoihin puhaltavaa ihanaa tuulenviriä.

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 1

Wrath of the Lich King. Siinä viisi sanaa, jotka saavat miljoonien pelaajien sydämet tykyttämään kiivaasti. Vaikka kesä leimottaa kuumimmillaan, Azerothin pohjoisalueilla meininki on suorastaan jäätävää.

Lich King on edennyt sen verran pitkälle testivaiheessaan, että pelistä saa vihdoin puhua avoimesti. Näin myös teemme ja potkaisemme eDomen eeppisen Wrath of the Lich King -riehan käyntiin tutustumalla pelin uuteen hahmoluokkaan.

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 2

eDomen Wrath of the Lich King -hehkutus jatkuu kaikkien World of Warcraft -ystävien riemuksi ja kaikkien pelistä pitämättömien kauhuksi.

Eilen tutustuimme pelin uuteen hahmoluokkaan, tänään otamme selvää, mitä kaikkea kivaa on tarjolle uusille hahmoille. Tai ainakin puolille heistä, sillä katsauksemme alkaa rintamalinjan punaiselta puolelta.

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 3

eDomen eeppinen Wrath of the Lich King -ennakkosarja saa jatkoa. Uusi hahmoluokka ja horden alkuvaiheet on jo nähty, mutta miten on alliancen laita? Se selviää nyt.

Tarjolla on alkeellisiä hävittäjiä, vihaisia luonnonsuojelijoita ja paljon muuta mukavaa. Tutustumme lisäksi myös Stormwindille tehtyihin kaupunkiuudistuksiin.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen viikon peliarvosteluista mielenkiintoisimmaksi lukijat äänestivät Miikka Lehtosen testin FlatOut Ultimate Carnage -ajopelin PC-versiosta 53 prosentin äänisaaliilla. Toiseksi ylsi Mikko Rekolan testi Metal Gear Solid: Portable Opsista 18 prosentin äänillä.

FlatOut Ultimate Carnage (PC)

Metal Gear Solid: Portable Ops Plus (PSP)

Singstar Summer Party (PS2)

The Incredible Hulk (PC, PS2)

Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

Mikä viikon arvosteluista iski tykimmin?

Katso tilanne vastaamatta