Uusimmat

Metal Gear Solid 4 siivitti Konamin huipputulokseen

06.08.2008 10:40 Miikka Lehtonen

Konamin tukikohdassa läiskitään ylävitosia ja juhlitaan, sillä firman talouslukemat ovat parantuneet reippaasti sitten viime vuoden. Juhlien aiheelle löytyy yksi selitys: Metal Gear Solid 4.

Kesäkuun lopussa päättynyt talouskausi oli Konamille melkoinen jättiennätys, sillä firman liiketoiminnan tuotto kasvoi eeppiset 65%. Kassaan kilisi yli 11 miljardia jeniä, mikä riitti nostamaan myös muut talousluvut hilautuivat reilusti plussan puolelle.

Syytä ei tarvitse kauaa arvailla, sillä samaan syssyyn Konami kertoo lähettäneensä maailmalle yli kolme miljoonaa kappaletta Metal Gear Solid 4 -pelistä. Ei lainkaan huonosti kun otetaan huomioon, että peli julkaistiin kesäkuun alussa. Erityisen vaikuttavaa luvussa on se, että Konamin kokonaismyynnit olivat 6,94 miljoonaa peliä.

Saman tiedotteen mukaan Metal Gear Solid -sarja on ylittänyt 25 miljoonan kappaleen kokonaismyynnit kesäkuun loppuun mennessä, joten kyseessä on melkoinen rahasampo.

Muihin suuriin voittajiin kuuluvat firman ”jalkapallopelit”, joita ei eritellä sen tarkemmin. Kyseessä lienee kuitenkin silti Pro Evolution Soccer, joka on yltänyt miltei miljoonan kappaleen myynteihin. Samalla luvuista voitaneen päätellä, että Metal Gear Solidin tarina ei todellakaan ole ohi. Mikään firma ei kuoppaa pelisarjaa, joka kattaa puolet sen vuoden pelimyynnistä.

Lisää aiheesta

Metal Gear Solidista erikoispainos 20-vuotisen taipaleen kunniaksi

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Huijaus vei verkkopelaajalta 65 000 euron palkinnon

Hideo ”MGS” Kojiman jalanjäljillä

Lue myös

Rare työstää salaisia projekteja ja uskoo Xboxiin

Pakeniko Sonyn moottoriturpa PS4:ää?

My Sweet Solid Snake