Uusimmat

Miltä näyttää lätkäpelien seuraava sukupolvi? eDomen ennakossa NHL 09!

07.08.2008 09:30 Jukka O. Kauppinen

Mistä tietää, että talvi ja uusi lätkäkausi on tulossa? Lätkäpelien uudesta aallosta tietenkin. Kuka sitä jääkentällä kesähelteillä haluaisi kiitääkään? EA:n jääkiekkopelien seuraava sukupolvi laskeutuu keskuuteemme tulevana syksynä PC:lle, PS2:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle. Lähetimme Mikko Rekolan ottamaan mailasta mittaa ja arvioimaan NHL 09 -pelikautta.

Ja kuten Mikon ennakosta voi lukea, hyvältä vaikuttaa:

Hyökkäyspelaamisesta tuttu taitotikku on rantautunut myös puolustuskomentoihin. Nyt pelaaja voi työntää, painaa ja estää vastustajaa. Kun päälle lisätään vielä mahdollisuus nostaa mailaa tai luutia Ruoska Lehtosen tavoin on jäinen puolustusrenessanssi valmis. Uusien temppujen avulla vastustaja on helpompi ajaa ahtaalle ja pakottaa pehmeillä käsillä täytetty taitolaituri plekseihin.

Hyökkäyspelissä käytettävää taitotikkua on viilattu maltillisemmin. Uusitut animaatiot mahdollistavat erilaisia jalkakyniä ja leipomiskikkoja. Edellä mainittujen lisäksi hyökkäyspeliä monipuolistaa uusi mahdollisuus suojata kiekkoa yhdellä kädellä. Kiekon laittaminen vartalon taakse taskuun antaa pelaajalle vapauden kehitellä uusia kikkoja tai vaikkapa suojata kiekkoa alivoimalla. Toinen käyttökelpoinen ominaisuus on kiekon vispaaminen yhdellä painalluksella lättynä ristikulmaan.

Pelillisiä uudistuksia nähdään runsaasti kaikilla jääkiekon avainosa-alueilla. Maalivahtipeli on astunut askeleen eteenpäin, sillä ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa nähdään erilaisia spagetteja ja kylkivenytyksiä. Nyt voimakas sivuttaisliike vaikuttaa huomattavasti veskarin liikkumiseen. Testiversiossa maalivahdin haparoivat entistä enemmän ja ottelurupeaman aikana nähtiin useampia helppoja maaleja. Toivottavasti lipsahdukset saadaan kuntoon pelin lopulliseen versioon, sillä nykyisellään ne eivät simuloi edes Japanin maajoukkuevahdin työskentelytasoa.

Lue koko juttu: NHL 09 -ennakko.

Lue myös

Brothers in Arms: Hells Highway -ensikosketus – taktista räiskintää länsirintamalla

Fallout 3 – klassikkoseikkailun uusi tuleminen (osa 1)

Waaagh! Warhammer Online ilmestyy ensi kuussa

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 4

Xbox 360 jarruttaa Final Fantasy XIII:n julkaisua