Uusimmat

Ilmainen The Sentinel –klooni Zenith tarjoaa retropelattavaa älyköille

31.07.2007 12:43 Jukka O. Kauppinen

Kun kerran retroilu aloitettiin Classic Gaming Expolla, niin jatketaan samalla linjalla. Allekirjoittanut oli takavuosina suuri The Sentinel –pelin ystävä ja nautin suuresti myös sen PC-aikakauden jatko-osasta, Sentinel Returnsistä. Peli on pysynyt pienen piirin muistissa ja siitä on saatavilla useita ilmaisversioita, joista Zenith on ehdottomasti parhaimmistoa.

The Sentinel/Sentinel Returns/Zenith jakavat saman, todella erikoisen idean. Pelaaja on pienen pieni robotti, joka yrittää nousta pelikentän ylimmälle tasolle, jolloin hän voi imaista aluetta hallitsevan Sentinel energiat.

Kyseessä ei ole kuitenkaan tasohyppely tai edes toimintapeli, vaan harkitsevaisen pelaajan äly- ja strategiapeli. Pelissä ei varsinaisesti edes liikuta. Pelaaja vain imee itseensä kartalta löytyvien kohteiden energiaa, välttelee The Sentinelin majesteettista mutta tappavaa katsetta ja siirtyy yhä ylemmäs, ylemmäs, ylemmäs… Energiaa kun voi imeä vain itseään alempana olevista kohteista. Niin, ja se liikkuminenkin tapahtuu luomalla kopioita omasta robotista, joihin pelaaja teleporttautuu…

Selkeää? Ei ehkä. Mielenkiintoista ja haastavaa? Ehdottomasti.

Lisää alkuperäisestä pelistä voi lukea vaikkapa täältä: The Sentinel.

Ja Zenith-pelin voi ladata Windowsille ilmaiseksi täältä.

Suosittelen lämpimästi. Niin se 21 vuoden ikäinen peli vain tarjosi edelleen jännittävää pelattavaa.

The Sentinel?

Katso tilanne vastaamatta