Uusimmat

Xbox 360:n hinta putosi jenkeissä, onko seuraavaksi Euroopan vuoro?

07.08.2007 13:29 Miikka Lehtonen

Nyt kun Xbox 360:n hinnanpudotus on virallista faktaa Amerikassa, on aika aloittaa spekulaatio. Miten paljon pudotus vaikuttaa myynteihin, vai vaikuttaako ollenkaan? Entä Eurooppa – koska me saamme boksimme halvemmalla?

Microsoft on tänään ilmoittanut virallisesti sen, mikä netissä jo tiedettiin: Xbox 360:n hinta laskee kautta rantain. Uudenkarhea, 120-gigatavuinen ja HDMI-liitänällä varustettu Xbox 360 Elite Edition kustantaa jatkossa 449 taalaa, eli noin 325 euroa. 20 gigatavun kiintolevyllä varustettu versio irtoaa tästä eteenpäin 349 taalan (noin 250 euroa), kiintolevytön puolestaan 279 taalalla (noin 200 euroa).

Hintalasku on saanut vastaansa Yhdysvalloissa ristiriitaisen vastaanoton. Jotkut analyytikot eivät pitäneet hyvin mantereella myyvän konsolin hinnanlaskua lainkaan tarpeellisena, toiset taas olisivat halunneet nähdä samalla suuremman hinnanalennuksen – 20 gigan perusmalli kun esimerkiksi laski 50 taalaa.

Onko seuraavaksi Euroopan vuoro? Kaikilla mittareilla korkeampaa hintaa konsolistaan maksavat europelaajat varmasti toivoisivat näin, mutta Microsoft ei luonnollisesti suostu vielä kommentoimaan suunnitelmiaan. GamesIndustry.biz -saitti otti yhteyttä firman euroedustajiin, jotka tähdensivät, että hinnanalennus koskee vain Yhdysvaltoja, eikä heillä ole mitään tiedotettavaa eurohinnan suhteen.

Mikäli hinnanleikkausta on tiedossa – ja tällä puolen rapakkoa monet markkina-analyytikot haluaisivat nähdä moisen – se ilmoitettaneen Leipzigin Games Convention -tapahtumassa, joka pyörähtää käyntiin elokuun 23. päivänä. Monet pitävät tosin todennäköisempänä vaihtoehtona nykyään muotiin tullutta ”lisäarvon tarjoamista kuluttajille”, mikä tarkoittaa käytännössä pelien ja ohjainten tunkemista mukaan aikaisemman hintaiseen pakettiin.

Paljonko boksin hinnan pitäisi mielestäsi pudota?

Katso tilanne vastaamatta