Uusimmat

Stormfront-pomo puolusteli Wii:tä GCDC:ssä

21.08.2007 11:18 Tero Lehtiniemi

Jos myyntilukuja katsotaan, näyttäisi Nintendon uusi Wii-konsoli johtavan tällä hetkellä uuden konsolisukupolven välistä kilpailua. Tätä varmastikin selittävät mullistavan kontrollijärjestelmän lisäksi Wiin huomattavasti kilpailijoitaan halvempi hinta. Halpa hinta näkyy ikävä kyllä myös kilpailijoita heikompina tehoina, ja monien mielestä Wii:llä ei ole edes oikeutta ”Next-gen” -termin käyttöön. Onneksi eri mieltäkin ollaan: pelialan vanhimpiin tekijöihin kuuluvan Stormfront Studiosin johtaja Don Daglow intoutui GCDC:ssä pitämässään puheessa puolustamaan Wii:tä oikein olan takaa.

Leipzigissä pidettävissä GC Develovers Conferance 2007:ssa puhunut Don Daglow hyökkäsi Wii:lle kriittisiä kollegoitaan vastaan. Daglow painotti, että vaikka laitteella ei ole PS3:n tai Xbox 360:n tehoja, se ei vielä tarkoita etteikö laite pystyisi mullistamaan pelaamista kokemuksena. Päinvastoin, Daglowin mielestä uutta konsolisukupolvea ei voida määritellä pelkkien konetehojen perusteella, vaan se on jokaisen itsensä määriteltävissä. Tunnin mittaisessa puheessaan Daglow myös rohkaisi muita pelintekijöitä ottamaan laajemman näkökulman koko uuden sukupolven termiin. Daglowin mielestä Next-geniä on mikä tahansa laite, mikä julkaistessaan merkittävästi muuttaa pelaajan tapaa kokea interaktiivista viihdettä, tehoista huolimatta.

Wii-puolustelun lisäksi mieheltä kuitenkin irtosi myös huumoria:

”We’ve spent a quarter of a century saying ’the machine is holding me back. The only problem is that now the machines are so powerful, we’ve lost our excuse.”

”So we’ve thought about this for a while as game designers – and decided we’re going to blame the finance guys.”

Wiin tehoista naputtajia varmasti löytyy jatkossakin, mutta ei Daglowin voi väittää olevan väärässäkään. Kuka oikeasti määrittelee, minkälainen uuden konsolisukupolven pitäisi olla, ja voiko kukaan suorin selin väittää että Wii ei olisi omalla tavallaan mullistanut pelaamista? Ehkä jopa enemmän kuin yhä raaempaan rautaan luottavat kilpailijansa.