Uusimmat

Toimintaa ja seikkailuja – Neverwinter Nights 2 ja Hellgate: London

24.10.2006 12:59 Jukka O. Kauppinen

Naksustrategian ohella pc-pelaajille on luvassa monen sortin muutakin pelattavaa. Neverwinter Nights 2 vaikuttaa erittäin lupaavalta teokselta roolipelirintamalla, kun taas Hellgate: London pistää paikat uuteen uskoon toimintaseikkailujen rintamalla. Mitä syntyy, kun yhdistetään Doomin ja Diablon parhaat puolet?

Hellgate: London

Tekijä : Flagship Studios
Julkaisija: Namco
Myynnissä: ”Kun se on valmis”

Hellgate: London on suunniteltu varmaksi hitiksi. Se on toimintaroolipeli, joka yhdistää Doomin ja Diablon parhaat puolet, ja pelin taustalla vaikuttaa alkuperäisen Diablon tekijöitä. Taustatarinan eteen on selvästi tehty työtä, ja se kertoo henkiin jääneiden elämästä demonisen maailmanlopun kohdanneessa Lontoossa. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että pelissä tapetaan tuhansia demoneja – ja vieläpä tyylillä.

 

Hellgate: London vakuutti minut täysin pelattavuudellaan. Tappohommia tehdään ensimmäisen persoonan räiskintätyyliin tai kolmannen persoonan miekkailuna, ja kuvakulman vaihto onnistuu helposti hiiren rullalla. Käyttöliittymä ja ohjaus ovat välittömästi hallussa, jos räiskintä- ja toimintapelit ovat tuttuja. Mikä tärkeintä, lahtaus oli erittäin tyydyttävää.

Yksinkertaisuus ei Hellgaten tapauksessa tarkoita yksipuolisuutta, vaikka demonilaumoja vastaan pystyi esitellyssä versiossas taistelemaan vain kahdella eri hahmolla. Templar-pieksäjällä kannatti tunkea keskelle vihollislaumoja, sillä hahmon tappoteho kasvaa vihollismäärän mukana. Cabalist-velho luotti pyssyihin ja apuun kutsuttuihin tuliolentoihin.

Kokeilun aikana pelissä ehti myös erikoistehtävään, jossa tunkeudutaan helvettiin pommittamaan valloittajien portit umpeen. Uhkana oli suurikokoinen pomodemoni ja happimittari joka kului nopeasti hapettomassa hornassa.

Hellgate: Londonilla on näillä näkymin hyvät mahdollisuudet kasvaa Diablo 2:n kaltaiseksi hitiksi sekä yksin- että moninpelinä.

Neverwinter Nights 2

Tekijä: Obsidian Entertainment
Julkaisija: Atari
Myynnissä : Marraskuu 2006

Neverwinter Nights on viime vuosien tärkeimpiä pc-roolipelejä, vaikka se oli yksinpelinä vain keskinkertainen kokemus. Moninpelinä se kuitenkin mahdollisti ennennäkemättömän hyvin sekä pöytäroolipelien tyylisen ryhmäseikkailun että pelaajien itse luomat massiiviset pelimaailmat.

Jatko-osasta vastaa Biowaren sijasta Obsidian Entertainment. Nyt tarkoituksena on parantaa entisiä vahvuuksia ja tehdä myös yksinpelin tarinasta kiinnostava. Sen pitäisi onnistua, sillä onhan Obsidianin johdossa Fallout-, Baldur’s Gate- ja Planescape: Torment -pelejä suunnitellut Feargus Urquhart. NWN 2:ta esitellyt Obsidianin Ryan Rucinski kertoi, että yksinpelistä tuli kaikkien ylimääräisten tehtävien ansiosta jopa aikaisempaa laajempi. Hän uskoo, että kaikkien seikkailujen selvittämiseen saattaa kulua jopa 80-100 tuntia.

NWN 2 näyttääkin päällisin puolin huomattavasti erilaiselta kuin edeltäjänsä. Grafiikka on hyvää nykytasoa. Hahmojen yksityiskohtaisuudesta pääsee nauttimaan, sillä peli käyttää keskusteluissa ja tarinankuljetuksessa elokuvamaisia kuvakulmia entisen katosta roikkuvan kameran sijasta. Kumppaneistakin on enemmän iloa, sillä mukana voi olla kolme tietokoneen ohjaamaa kaveria, joita voi pelaaja voi ohjata suoraan niin halutessaan. Vanhan NWN:n sekavahko valikkojärjestelmä on korvattu uudella ja selkeämmällä versiolla.  Nyt kohteen klikkaus näyttää vain ne toiminnot, jotka ovat tilanteessa todella mahdollisia.

Peli käyttää pohjanaan Dungeons & Dragons -pöytäroolipelin 3.5-sääntöversiota. Omien pelihahmojen luominen on nyt huomattavasti monipuolisempaa. Kaikki pelattavat fantasiarodut sisältävät nyt alalajeja, eli haltia voi olla myös pimeässä viihtyvä mustahaltia, ja ihmisellä voi olla enkeliverta suonissaan. D&D-fanien iloksi peliin on lisätty uusia prestige class -erikoisammatteja, kuten duelist, arcane trickster ja frenzied berserker.

Mukana on myös uusi perusammatti, Complete Arcane -kirjasta repäisty warlock-taikuri. Warlock hallitsee miekanheilutuksen perusvelhoja paremmin, ja loitsukyvytkin ovat uudenlaisia. Hahmon perushyökkäys on eldritch blast -kyky, jota voi käyttää niin usein kuin haluaa. Hahmon kokemustason kasvaessa loitsuhyökkäyksen teho kasvaa ja siihen voi yhdistää erilaisia erikoisvaikutuksia. Warlock vaikuttaa testaukseni perusteella erittäin hauskalta ja vahvalta hahmolta, mutta eldritch blast oli graafisesti todella ponneton hyökkäys.

Omien seikkailujen luomisesta ja moninpeleistä kiinnostuneet voivat iloita, sillä pelin editointityökaluja on paranneltu huomattavasti. Editorin käyttöliittymä on selkeämpi, ja siihen voi yhdistää lisää työkaluja erityisellä plug-in -toiminnolla. Hirviöiden ja rakennelmien ulkonäköä voi muuttaa luontevasti. Muutin peruszombien epäkuolleeksi tulijättiläiseksi kasvattamalla sen kokoa ja värjäämällä ihon verenpunaiseksi. Työkaluilla luotu maastokin näytti vähemmän siltä, että se oli kasattu valmiista rakennuspalikoista.

Mistä pitäisi ottaa mallia uudessa seikkailupelissä?

Katso tilanne vastaamatta