Uusimmat

Pro Evolution Soccer 6 –haastattelu: Shingo ’ Seabass’ Takatsuka

27.10.2006 16:00 Jukka O. Kauppinen

eDomella oli mahdollisuus esittää muutamia kysymyksiä Pro Evolution Soccer –sarjan luojalle, Shingo ’ Seabass’ Takatsukalle. Sarjan kuudennen osan, Pro Evolution Soccer 6:n myötä, futispelaajilla on jälleen jännät paikat, etenkin kun myös kilpaileva FIFA-sarja on saanut uuden osan. Mitä Seabasslla on sanottavaa eurooppalaisille faneilleen?

Olisiko peliin mahdollista saada fulsal-sisäjalkapallotilaa?Se olisi mainiota, kun pelaamme Livessä pienemmillä tiimeillä?

”Se on meillä usein mielessämme. Ja tosiaankin harkitsemme sitä. Kunhan meillä olisi vielä joskus aikaa sen tekemiseen…”

FIFA-sarja on kehunut uudella animaatio- ja grafiikkajärjestelmällään. Luuletko että FIFAn ja PES6:n eroavaisuudet grafiikoissa voivat vaikuttaa PES6:n suosioon?

”En kiitä etteikö FIFAssa tosiaan ole upeat grafiikat. Mutta PES-sarjamme tärkein asia on pelattavuus. Ja olen siitä yhä erityisen ylpeä.”

Eurooppa on suuri markkina-alue jalkapallopeleille. Oletteko tehneet pelistä tarkemmin lokalisoidun version, jossa eurooppalaiset pelaajat näkisivät heille tutumpia maisemia, stadioneita, säätilaa ja niin edelleen?

”Olemme tweakkailleet pelin vaikeustasoa ja tehneet pieniä muutoksia eurooppalaisten pelaajien palautteen mukaan. Mutta siinä se. Jalkapallofanit diggaavat oikeaa futista samalla tavalla kaikkialla maailmassa. ”

Entäpä 8 vastaan 8 pelaajan moninpeli? Olisiko se koskaan mahdollista?

”Ei tällä hetkellä. Mutta luulen, että tiimimme pystyy siihen.”

Mikä on mielestäsi PES6:n tärkein ominaisuus?

”Pelatessasi löydät uusia liikkeitä. Potkuja ja liikesarjoja. Ne saavat pelin tuntumaan hyvin erilaiselta ja yllättävät pelaajat taatusti.”

Onko mahdollista pelata koko liiga onlinessa?

”Valitettavasti ei. Mutta yritämme tehdä sellaisen ominaisuuden niin pian kuin mahdollista.”

PES5 oli sarjan aikaisempia osia hitaampi. Niinpä siinä oli mahdollista tehdä erilaisia pieniä temppuiluja. Vastustaja pystyi häiritsemään toisen pelaamista ja hyökkäyksiä. Toisten mielestä se oli ärsyttävää, toisten mielestä realistisempaa. Miksi muutit tätä systeemiä taas PES6:een, joka on taas nopeatempoisempi?

”Mielestäni PES5 ei ollut huono peli, mutta teimme tämän siksi koska mielestämme nopeatempoisempi peli on todellisempaa. Lisäksi, pitäähän pelissä olla hyvä tempo.”

Edellisissä peleissä yleisö ei reagoi kovinkaan uskottavasti. Se hankaloitti peliin ja tunnelmaan uppoutumista. Oletko paneutunut tähän nextgen-versioissa?

”Olemme hyödyntäneet ahkerasti 5.1-monikanavaääntä. Stadioni ja pelin tunnelma välittyvät paljon aikaisempaa paremmin. Tämä oli todella tärkeää PES6:n kehityksessä, joten haluan kokeilla fiilispuolella enemmänkin jatkossa.”

Oletko jonkin futistiimin tai pelaajan fani?

”Jos en olisi fani, en olisi pystynyt tekemään tätä työtä näin pitkään. Tällä hetkellä diggaan kovasti Robby Fowlerista.”

Miksi Pro Evolution Soccer ja Winning Eleven ovat kaksi eri peliä? Voimmeko koskaan pelata Winning Elevenin pelaajien kanssa Xbox Livessä?

”Japani- ja euroversioiden välillä on puolen vuoden väli. Emmekä suinkaan lopettaneet pelin parantelua tänä väliaikana. Se on suurin syy miksi PES6 on erilainen, ja miksi ette voi pelata japanilaisia Winning Elevenin pelaajia vastaan. Mutta tämän mahdollistaminen on yksi tavoitteistamme.”

Paljonko tässä pelissä on eri liigoja ja mistä?

”Meillä on neljä Euroopan kuudesta tärkeimmästä liigasta. Ne ovat pelissä kokonaisia. Uutuutena meillä on Ranskan ykkösliiga.”

Aiemmissa PESeissä on ollut vain jonkin verran pelaajia, joukkueita, stadioneja sun muita, jotka ovat pelissä oikeilla nimillään. Johtuuko tämä rahaongelmista, lisensseistä vai mistä? Voimmeko joskus toivoa täysin aitoja lisenssejä?

”Tämä johtuu täysin lisensseistä. Haluaisimme tehdä oikeita joukkueita ja oikeita pelaajia. Yritämme saada peliin oikeat lisenssit.”

Mitä voimme odottaa tältä uudelta peliltä, yksin- ja moninpelissä? Entä onko moninpelissä mitään huijauksentorjuntaa?

”Yritämme koko ajan kehittää keinoja, joilla huijaamista voidaan estää. Tässä pelissä meillä on sitä varten aikaisempaa parempi systeemi, joten uskon että huijareita on nyt vähemmän. Mutta loppujen lopuksi, kaikki on ennen kaikkea kiinni pelaajista.”

Kiitokset XCN-verkostolle avusta haastattelussa.

Oletko odottanut Pro Evolution Soccer 6:tta?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat