Uusimmat

Epicin CliffyB ei pidä napeista

09.07.2008 10:03 Miikka Lehtonen

Epicin aina sanavalmis Cliff ”CliffyB” Bleszinski on taas vauhdissa. Jos mies ei heiluttele moottorisahaa lavalla, hän laukoo rautaisia totuuksia pelimaailman realiteeteista. Tällä kertaa heiluukin sanainen säilä, sillä miestä ärsyttävät nykykonsolien ohjaimet.

Muun muassa Unreal Tournament -peleistä ja Gears of Warista tuttu CliffyB toivoo, että seuraavan konsolisukupolven ohjaimissa olisi vähemmän nappeja. ”Toivon että jos uusi Xbox tulee, sen ohjaimessa on vähemmän nappeja”, Cliffy selitti Computer and Video Games -saitin haastattelussa.

”Jos sallitte minun spelukoida omalta kehityskannaltani, nykyinen ohjain näyttää liikaa avaruusalukselta. Voisi olla mielenkiintoista kokeilla ohjaimeen sisäänrakennettuja kamerakontrolleita tai pikkuista liikeherkkyyttä. Wiin ohjain esimerkiksi paransi heiluttelukontrolleilla omaa toimitaansa. Kaikki pelit eivät toki tue sitä hyvin, mutta Super Mario Galaxy ja Zack & Wiki mielestäni ovat onnistuneita pelejä.”

Cliffyn kommentit tulevat varmasti punaisena vaatteena monille pelaajille ja tuntuvat myös hieman yllättäviltä, käyttäähän miehen oman Gears of War II taas hyväkseen kaikkia ohjaimen lukuisista napeista. Cliffy uskoo kuitenkin sanomaansa. ”Peleistä voi tehdä interaktiivisia ilman, että joka sormen pitää olla yhtä aikaa kiinni ohjaimessa”, mies väittää.

Cliffyllä on myös visio peliohjainten tulevaisuudesta. ”Olen nähnyt kaverieni työstämiä prototyyppejä, jotka pystyvät hahmottamaan pelaajaa ympäröivän maailman syvyyttä ja seuraamaan yksittäisten sormien liikkeitä. Tällainen on jännittävää kamaa ja mielestäni meidän pitäisi keskittyä enemmän sellaiseen.”

Lisää aiheesta

CliffyB: pelibisneksen hypekoneen salat

Gears of War 2 sopii myös tyttöystäville

Kolmas Gears of War jo horisontissa?

Valitusvirret Gears of War 2:n väkivaltaisuudesta alkoivat jo

Epic Games huolissaan pelitalojen teknologiariippuvuudesta

Lue myös

Tom Clancy’s HAWX -ensikosketus – jälkipolttimia ja vihanpitoa taivaan sinessä

Arvostelu: Spore Creature Creator (PC)

Moottoritie helvettiin on kuuma – ja täynnä panssariromua

Nykyisten ohjainten nappimäärä - mielipiteesi?

Katso tilanne vastaamatta