Uusimmat

Domen arvosteluviikko 40/2012: Halo 4, Resident Evil 6, Tekken Tag Tournament 2, Tokyo Jungle, Gunslinger, AC3, NHL 13, Roccat Savu

08.10.2012 21:30 Jukka O. Kauppinen

Viikko 40 – Dome!

  • Halo 4 -moninpeliennakko (Xbox 360)
  • Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)
  • Tokyo Jungle (PS3)
  • Call of Juarez Gunslinger -ensikosketus – villi länsi räiskyvässä paketissa
  • Assassin’s Creed III – haastattelussa pelin käsikirjoittaja ja historioitsija
  • NHL 13 – haastattelussa Jari Kurri, kuvassa eeppistä vääntöä
  • Roccatin uusi hiiri – ei Savua ilman tulta

Halo 4 –moninpeliennakko (Xbox 360)

Marraskuussa julkaistava Halo 4 on varmasti yksi loppuvuoden merkittävimpiä pelejä, onhan se viimein ”uusi” Halo, jonka päähenkilönä on sarjan luottosankari Master Chief. Sarja jakaa mielipiteitä vahvasti, mutta samalla se on syystäkin yksi Microsoftin lempilapsista.

Uuden Halon lähestyessä Microsoftilla on tapana pitää esittelytapahtumia jo ihan täällä koto-Suomessakin, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Kävimme eksoottisesti Linnanmäellä vilkaisemassa mitä pelin moninpeliosuudet War Games ja Spartan Ops pitävät sisällään.

 

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)

Resident Evil on täällä taas. Kerran selviytymiskauhun suunnan näyttänyt pioneeri on sittemmin siirtynyt toimintapainotteismpaan suuntaan. Ja vaikka Capcom ehätti lupailemaan, että kuutosessa sarja palaa juurilleen, se on silti päättänyt pitää uuden suuntansa.

 

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Viimeiset pari vuotta ovat olleet hienoa aikaa taistelupelien faneille. Tänä aikana on julkaistu tähänastisista tasapainoisin Street Fighter, uusimmat versiot kaikista vähänkään merkittävämmistä sarjoista ja onpa ilmoille päässyt pari täysin uuttakin pelisarjaa. Taistelupelaajan kannalta ajat eivät voisi olla paremmat.

Silti parannettavaa löytyy ämpärikaupalla. Tekken Tag Tournament 2 on tästä erinomainen esimerkki. Se tekee monet asiat loistavasti, mutta epäonnistuu parilla kriittisellä alueella.

 

Tokyo Jungle (PS3)

Oletko koskaan halunnut olla eläin? Vaikkapa jalo pantteri, joka vaanii viidakossa saalistaan? Entä jos se viidakko olisi ihmiskunnan tuhon jälkeinen Tokio? Ja entä jos sillä pantterilla on päässään hellehattu ja päällään rap-T-paita? Koska sitä tarjoaa Tokyo Jungle!

Ei kannata antaa hyvin hämärän kuvauksen hämmentää, niin vaikealta kuin se tuntuukin, sillä Tokyo Junglen hillittömän oudon japanilaiskuoren alla piilee yllättävän toimiva peli.

Kuulumia artikkelirintamalta

Call of Juarez Gunslinger -ensikosketus – villi länsi räiskyvässä paketissa

Länkkäreitä ei ole koskaan liikaa. Pikemminkin niitä on aina liian vähän. Rockstarin Red Dead Redemptionin lisäksi villin lännen perinnettä on löytänyt vain puolalaisen Techland-studion Call of Juarez -peleistä, jotka saavat nyt jokseenkin yllättävän jatkajan. Call of Juarez Gunslinger näet lähestyy länkkärihommia hyllypelin sijaan ladattavan räiskeen muodossa.

Assassin’s Creed III – haastattelussa pelin käsikirjoittaja ja historioitsija

Assassin’s Creed III -toimintaseikkailu ei kiidä enää niin historian upealla renessanssisella aallonharjalla kuin sarjan aikaisemmat osat. Se ei silti tarkoita sitä, että luvassa olisi millään tapaa vähempiarvoista seikkailemista. Ei sen enempää omien silmieni ja pelikokemusteni myötä päätellessä, eikä myöskään pelintekijöiden mielestä.

Domen triplahaastattelussa miehet AC3:n takana: käsikirjoittaja Corey May, pelisuunnittelija Steven Masters ja historioitsija Maxime Durand.

NHL 13 – haastattelussa Jari Kurri, kuvassa eeppistä vääntöä

NHL 13 keikkuu parhaillaan Suomen listaykkösenä pelimyyntilistoilla. Sen kunniaksi muistellaan näin jälkijättöisesti erästä kaunista päivää syyskuussa, kun NHL 13 -rintamalla tapahtui jos jonkinlaista. Domen Nelinpeli-tiimin hemmot näet osallistuivat EA:n änäri-tapahtumaan, jututtivat pelin tuottaja Andy Agostinia sekä tietenkin legendaarista lätkäjätkä Jari Kurria.

Roccatin uusi hiiri – ei Savua ilman tulta

Roccat puskee markkinoille pelilaitteistoa melkoista tahtia. Valikoimasta löytyy niin hiirtä, näppäimistöä, kuulokkeita kuin eksoottisempiakin laitteita. Näyttävät vekottimet pullistelevat tarpeellisia ja tarpeettomiakin ominaisuuksia. Niin myös Roccat Savu.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen viikon antimista lukijat äänestivät kiintoisimmaksi JOKin Assassin’s Creed III -ensikosketuksen ensimmäisen osan.

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Guild Wars 2 (PC)

Heroes of Ruin (3DS)

Hybrid (Xbox 360)

Of Orcs And Men -ensikosketus – tarina vihreästä kansanmurhasta

Wiikon wanha: Beneath a Steel Sky

Europa Universalis IV -ensikosketus – kaupankäynti ja sotiminen ovat sama asia

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat