Uusimmat

Näytön jalusta, teline ja taustalevy

25.02.2015 13:17 Muropaketin toimitus

Kun näyttö ja ohjain alkoivat olla siinä kunnossa, että olin päässyt testaamaan niiden toimivuutta, ryhdyin suunnittelemaan telinettä ja jalustaa. X-mallinen teline kiinnittyisi LVDS-ohjaimen kotelossa oleviin neljään ruuviin. Jätin reikien sivut auki helppoa asennusta ajatellen. Tarvittaessa ruuvit voi kiristää niin kireälle, ettei näyttöosa lähde irti telineestä. Jatkossa olisi myös helppo luoda erilaisia lisäosia, johon näytön saa helposti kiinni, mm. auton niskatukeen kiinnittyvä teline. Kuvassa mallinnettu teline.

Itse telineeseen tein sarana-mekanismin, jolla se kiinnittyisi jalustassa olevaan vasta-kappaleeseen. Ensimmäisessä revisiossa teline olisi yksinkertaisesti napsahtanut painamalla paikalleen jalustaan, mutta parin haljenneen yrityksen jälkeen tein toiseen päähän irrallisen tapin, joka painettaisiin telineessä olevasta reiästä läpi. Sovitus oli sen verran ahdas, että se pysyi hyvin paikallaan, kun sen kerran painoi paikalleen. Jalustasta löytyy myös alkeellinen säätö näytön kallistukselle, jonka saranoitu kiinnityskohta mahdollistaa. Säätö ei kuitenkaan ole portaaton, vain muutama eri asento on mahdollinen. Se on lisäksi niin kömpelö käyttää, ettei sitä tule hirveästi säädeltyä. Itse jalusta piti tulostaa kahdessa kappaleessa ja tulostuksen jälkeen se voitiin koota ilman liimaa.

Ennen kuin näyttöä päästiin kokoamaan, piti myös näytön taustapuolelle saada näkösuoja kaikille kaapeleille ja liittimille. Tähän suunnittelin ja tulostin reilun millin paksuista ”reikälevyä”. Rei’itys säästää tulostusmateriaalia ja se myös vähentää turhaa painoa (ihan kuin tässä projektissa ei olisi muovia hukkaan jo mennyt). Lisäksi tein muutamat tukipalkit näille levyille, johon ne saatiin liimattua.

Nyt kokonaisuus oli kasassa ja sain sen jo Tinkercadissa hahmoteltua.

Sisältö

  1. DIY-näyttöprojekti 3D-tulostimella: Recyclotap
  2. 3D-tulostin, näyttöpaneelin kuoret & LVDS-ohjaimen metsästystä
  3. Koteloiden suunnittelua ja piirilevyjen sovittelua
  4. Näytön jalusta, teline ja taustalevy
  5. Rakentaminen ja kokoonpano
  6. Valmis lopputulos ja loppusanat