10 vuoden takaisen supersankariflopin tähti pyytää anteeksi: ”Olen ylpeä siitä, mitä elokuva yritti”

27.08.2013 10:10 | Muropaketin toimitus

Hulk

The Huffington Postin tuoreessa haastattelussa vuoden 2003 Hulk-elokuvan tähti Eric Bana tekee selväksi, mitä mieltä hän on Ang Leen ohjaamasta supersankaridraamasta.

Ensimmäinen pitkä Hulk-elokuva sai jonkin verran kiitosta kriitikoilta kunnianhimoisuudestaan, mutta sarjakuvafanit eivät olleet psykodraamasta yhtä mielissään. Hulkin ihmisminää esittänyt Eric Bana suhtautuu nykyään elokuvaan ironisesti. Kun The Huffington Postin toimittaja ilmoitti haastattelussa katsoneensa Hulkin uudelleen hiljattain oli Banan vastaus ”olen pahoillani siitä”.

Kun aiheeseen päästiin syvemmälle, totesi Eric Bana 10 vuoden takaisesta elokuvasta seuraavaa:

”Olen ylpeä siitä, mitä elokuva yritti. Pyydän myös anteeksi kaikilta niiltä ihmisiltä, jotka suuttuivat siitä niin kovasti. […] Minua kiehtoo ajatus ihmisistä, jotka vihasivat Hulkia ja joutuvat katsomaan sen uudelleen. Elokuva on mitä on, enkä tosiaankaan kadu sen tekemistä. […] Olen iloinen ettei se ollut suunnaton menestys. [naurua] Urani olisi ollut ihan erilainen. Tunnen olevani siunattu, kun olen saanut ne mahdollisuudet, jotka minulle on tarjottu viimeisen 10 vuoden aikana. En vaihtaisi tapahtunutta mihinkään.”

Eric Bana ei ehkä Hulkia kadu, mutta Ang Lee katuu. Vajaa vuosi sitten ohjaaja tunnusti: ”Ongelmani oli se, että otin koko homman aivan liian vakavasti. Minun olisi pitänyt tehdä elokuvasta hauskempi, ei keskittyä kaikkeen siihen psykodraamaan!”

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

Näinkin hirveältä Hulk olisi voinut näyttää ensimmäisessä elokuvassaan 5.4.2013
Mark Ruffalolla on ikäviä uutisia Hulkin ystäville 7.3.2013
The Avengers -ohjaaja kuittasi hurjat Hulk-huhut perättömiksi 6.3.2013
The Avengersin jatko-osia koskeva uskomaton Hulk-huhu olikin uutisankka? 28.2.2013
The Avengers -ohjaaja Hulkin sooloelokuvasta: ”Hän on hankala paskiainen” 27.2.2013
Ohjaaja katuu liian vakavaa Hulk-elokuvaansa: ”Siitä olisi pitänyt tehdä hauskempi!” 20.11.2012

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Huffington Post