Anya Taylor-Joy tähdittää uutta Mad Max -elokuvaa – Nyt selvisi, miten Musta kuningatar -tähti päätyi nuoren Furiosan rooliin

02.09.2021 14:00 | Muropaketin toimitus

Netflix-sarja Mustan kuningattaren Anya Taylor-Joy esittää pääosaa George Millerin ohjaamassa Furiosassa.

Anya Taylor-Joy on ollut vahvassa uranousussa läpimurtoelokuvansa The Witch jälkeen. Hänet on nähty muun muassa X-Men-elokuvassa The New Mutants, Jane Austen -filmatisoinnissa Emma., sekä tv-sarjassa Peaky Blinders ja Netflixin hittisarjassa Musta kuningatar. Seuraavaksi hän näyttelee Edgar Wrightin ohjaamassa elokuvassa Last Night in Soho.

Tuota Wrightin elokuvaa on kiittäminen siitä, että Taylor-Joy kiinnitettiin nimirooliin myös George Millerin tulevaan Furiosa-elokuvaan. Empiren haastattelussa Miller kertoo nähneensä kyseisestä elokuvasta ennakkoversion ja iskeneensä silmänsä nuoren näyttelijän osaamiseen.

Wrightin innostamana Miller otti yhteyttä Taylor-Joyhin, pyysi tätä lukemaan kameralle monologin elokuvasta Network.

“Anya teki siitä yhden version ja se oli todella hyvä. Sitten annoin hänelle pari yksinkertaista pätkää ja hän veti ne täydellisesti. Muistaakseni nämä tehtiin iPhonella, ja lähetin ne sitten studiolle ja selitin, miksi hän on mielestäni täydellinen rooliin. Se riitti”, Miller kertoo.

Last Night in Sohon on määrä saada Suomessa ensi-iltansa 12. marraskuuta. Furiosaa saadaan odotella näillä näkymin vuoteen 2023 saakka.