Uusimmat

Cannesissa voittanut suomalaiselokuva Hymyilevä mies kiinnostaa maailmalla

06.06.2016 07:08 Muropaketin toimitus

Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan päävoiton napanneen Hymyilevän miehen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.

Oikeudet osti kansainvälinen arthouse-elokuvien online-palvelu MUBI. Lisäksi yhtiö hankki elokuvan SVOD-oikeudet Latinalaiseen Amerikkaan.

Hymyilevän miehen teatterioikeudet on tähän mennessä myyty myös Tanskaan, Saksaan, Kreikkaan, Viroon sekä Ranskaan, missä elokuva tulee teatterilevitykseen ensi vuodenvaihteessa.

Hymyilevä mies -elokuvan kansainvälisestä myynnistä vastaa Les Films du Losange, joka on yksi eurooppalaisten taide-elokuvien maineikkaimpia tuotanto- ja myyntiyhtiöitä. Les Films du Losange edustaa Juho Kuosmasen ohjaaman elokuvan lisäksi muun muassa Michael Haneken, Lars von Trierin ja Olivier Assayasin elokuvia.

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, joka otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli hänen elämänsä onnellisin päivä. Elokuvan pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola.

Hymyilevä mies saa ensi-iltansa Suomessakin vasta syyskuussa, mutta Dome.fi:ssa elokuva arvioitiin jo pian Cannesin ensityksen jälkeen – ja kehujahan riitti:

Cannes-voittaja Hymyilevä mies on suomalaiselokuvaksi omaa luokkaansa