UUSIMMAT

Carrie Fisher nähdään mukana Rise of Skywalkerissa – Star Wars -ohjaaja selitti miten ja miksi

25.05.2019 11:03 | Muropaketin toimitus

Star Wars: The Rise of Skywalker julkaistaan joulukuussa. Elokuvassa nähdään mukana vuonna 2016 menehtynyt Carrie Fisher.

Prinsessa/kenraali Leiaa esittänyt Carrie Fisher menehtyi kolme vuotta sitten, mutta sen jälkeen hänet nähtiin Star Wars: The Last Jedissä ja nyt hänen Leiansa on vahvistettu olevan mukana myös ensi joulukuussa julkaistavassa, yhdeksännessä Star Wars -elokuvassa The Rise of Skywalker.

Elokuvan ohjaaja ja yksi käsikirjoittajista J.J. Abrams on paljastanut Vanity Fairille (CBR:n kautta), miten ja miksi Leia nähdään mukana vielä näin pitkään Fisherin kuoleman jälkeenkin. Abrams kertoo löytäneensä käyttämättömiä kohtauksia elokuvasta The Force Awakens, mitkä auttoivat seuraavan elokuvan tekijöitä ratkaisemaan Episodi IX:n tarinallisia ongelmia.

“On vaikea puhua siitä ja olla kuulostamatta kosmiselta höperöltä. Mutta tuntui kuin olisimme löytäneet mahdottoman vastauksen mahdottomaan kysymykseen”, hän kertoo. Vuonna 2015 julkaistusta elokuvasta poistetuiksi jääneitä kohtauksia muokkaamalla he saivat integroitua Carrie Fisherin mukaan tarinaan.

Alun perin Abrams oli tarkoituksellisesti jättänyt pois kohtauksia, missä nähdään Fisher ja hänen tyttärensä, vastarintaliikkeen upseeri Connixia esittävä Billie Lourd yhdessä. Hän oli ajatellut näiden olevan liian raskaita äitinsä menettäneelle Lourdille. Lourd kuitenkin vakuutti Abramsin ottamaan nämä kohtaukset mukaan.

“On kohtauksia missä he puhuvat, kohtauksia missä he koskettavat toisiaan. On kohtauksia, missä Carrie vain on mukana ja niistä tulee tunne klassisesta Carriesta, näin asia olisi pitänyt mennä, koska jostakin syystä se vain toimi. Enkä koskaan olisi osannut kuvitella, että se toimisi”, Abrams selittää.

Star Wars: The Rise of Skywalker saa Suomen ensi-iltansa 18. joulukuuta.

Muropaketin uusimmat