UUSIMMAT

Dark Floors -elokuvan maailmanensi-ilta myytiin loppuun

05.02.2008 14:16 | Muropaketin toimitus

Solar Filmsin tuottaman Dark Floors -kauhuelokuvan maailmanensi-ilta keskiviikkona Oulun Energia Areenalla on loppuunmyyty lukuun ottamatta mahdollisia peruutuspaikkoja.

Elokuvakatsomoon Kärppien jäähallissa Raksilassa mahtuu kaikkiaan 3700 katsojaa. Ensi-ilta on Suomen suurin ja suurimpia maailmassa. Dark Floors -näytöksen lisäksi yleisö saa nähdä ja kuulla Lordi-yhtyeen esiintyvän. Halliin on rakennettu iso esiintymislava ja viritetty 15,5 x 6,3 metrin valkokangas.

Maailmanensi-illan järjestäjät ovat Pohjoinen elokuva- ja mediasäätiö POEM, Solar Films ja Oulun Kärpät.

Maailmanensi-iltaan saapuu runsaasti ulkomaisia vieraita, joukossa elokuvan keskeiset näyttelijät Noah Huntley ja Dominique McElligott.
Britti Huntley ja irlantilainen McElligott osallistuvat ennen näytöstä ja iltajuhlaa lehdistötilaisuuteen, jossa haastateltavina ovat myös mm. kaikki Lordi-yhtyeen jäsenet, ohjaaja Pete Riski ja tuottaja Markus Selin. Lehdistötilaisuuteen on ilmoittautunut noin seitsemänkymmentä toimittajaa ja kuvaajaa Suomesta ja ulkomailta.

Dark Floors -elokuvan valtakunnallinen levitys alkaa perjantaina 8.helmikuuta. Ensimmäiset ensi-illat ulkomailla ovat Islannissa ja Virossa. Pohjoismaiden ulkopuolinen myynti käynnistyy ensi viikonvaihteessa Berliinin elokuvafestivaalilla, jossa ulkomaalaisille ostajille on kaksi näytöstä.