Die Hard -ohjaaja vihaa supersankarileffoja: ”Fasistista roskaa ja vaaraksi lapsille”

18.07.2016 10:13 | Tatu Junni

Maailmassa harva asia on varma, mutta tämä on: Die Hardista, Predatorista ja Punaisen lokakuun metsästyksestä tuttu John McTiernan ei tule koskaan ohjaamaan supersankarielokuvaa.

Tuoreessa haastattelussaan John McTiernan tylyttää Hollywoodin nykyelokuvia ja julistaa ne katsomiskelvottomiksi.

Erityisesti ohjaajaa sapettavat supersankarit.

”Amerikkalaisen hypermaskuliinisuuden kultti on yksi pahimmista asioista, mitä maailmassa on tapahtunut viimeisen 50 vuoden aikana. Sadattuhannet ihmiset ovat kuolleet tämän idioottimaisen harhan takia. Siksi on mahdotonta katsoa elokuvaa, jonka nimi on Kapteeni Amerikka”, McTiernan avautui.

”Supersankarielokuvissa on toimintaa, muttei ihmisiä. Ne on fasistien tekemiä ja saavat lapset kuvittelemaan, etteivät heidän elämänsä ole tarpeeksi tärkeitä, jotta niistä voisi tehdä elokuvia”.

John McTiernan lisäsi vielä, että aikoinaan lapset pystyivät oppimaan elokuvista käytötapoja ja moraalintajua. ”Sarjakuvasankarit ovat vain bisnestä”, ohjaaja alleviivasi.

Mielenkiintoista puhetta mieheltä, joka on viettänyt hyvän osan viime vuosista oikeussaleissa ja telkien takana – ja on vasta nyt palaamassa elokuvien pariin, yli 13 vuoden tauon jälkeen.

Aiheesta lisää:

Die Hard’s John McTiernan slams modern blockbusters, Captain America