Uusimmat

Disney aikoo tehdä elokuvan ”naispuolisesta Indiana Jonesista”

31.05.2016 09:02 Tatu Junni

Disney aikoo julkaista viidennen Indiana Jonesin kesällä 2018. Se ei ole ainoa vanhan koulukunnan seikkailuelokuva, jota studio suunnittelee.

Deadline-sivuston mukaan Disney on ostanut filmatisointioikeudet Tony Cliffin käsikirjoittamiin ja piirtämiin Delilah Dirk -sarjakuviin. Sivusto kuvailee Delilahia ”naispuoliseksi Indiana Jonesiksi ja miekkataituriksi, joka seikkailee 1800-luvulla, taistelee merirosvoja vastaan ja matkaa ympäri planeettaa seikkailuja etsien”.

Elokuva on suunnitteilla Delilah Dirkin ensimmäisen albumin Delilah Dirk And The Turkish Lieutenant tarinasta. Siinä sankari pakenee turkkilaisesta vankilasta ja lyöttäytyy yhteen Selim-nimisen miehen kanssa, josta tulee hänen apulaisensa.

Animaatiosta ei ole kyse; Delilah Dirkista on luvassa näytelty toimintaseikkailu, joka haiskahtaa ennakkoon Indiana Jonesin, Kansallisaarteen ja Pirates of the Caribbeanin yhdistelmältä.

Sarjakuvafilmatisoinnilla Disney koettaa luoda uutta elokuvasarjaa naissankarin ympärille. Se ainakin on tervetullutta, vaikka Indiana Jones -idean kierrättämisestä kaikki eivät varmasti innostukaan.

delilah-dirk-iso

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat