Dome Karukoski ohjaa kansainvälisen elokuvan Tom of Finlandista

09.09.2013 11:05 | Muropaketin toimitus

Tom of Finland

Uusi Tom of Finland -elokuva on löytänyt ohjaajansa. Elämäkertaelokuvan ohjaa Napapiirin sankareista ja Leijonasydämestä tuttu Dome Karukoski.

Homoeroottisista Tom of Finland -piirroksistaan maailmanlaajuisesti tunnetun Touko Laaksosen (1920-1991) elämästä kertovan elokuvan ”kansainvälisen luokan” pääosan esittäjä paljastetaan alkuvuodesta 2014. Kuvaamaan päästään saman vuoden joulukuussa.  

Elokuvateattereihin englanninkielinen Tom of Finland ehtinee vuoden 2015 aikana.

”Se on tarina vapautumisesta, joka on hyvin universaali aihe”, tuottaja Aleksi Bardy kommentoi Screen Daily -sivustolle Toronton elokuvajuhlilla. ”Universaali tarina vaatii samaa luokkaa olevan näyttelijän”.

Suomessa, Saksassa ja Pohjois-Amerikassa kuvattava Tom of Finland -elokuva kertoo takavuosien homovainoista Suomessa, Laaksosen elämästä toisen maailmansodan aikana ja Amerikan valloituksesta. Elokuva toteutetaan tiivissä yhteistyössä Los Angelesissa toimivan Tom of Finland -säätiön kanssa.

Tom of Finlandista on tekeillä toinenkin elokuva. Vielä ei tosin ole tiedossa, toteutuuko ”Tom” todella vai jääkö se Dome Karukosken ja Helsinki-filmin tuotannon jalkoihin. Tom of Finlandista on aikaisemmin julkaistu dokumentti Daddy and the Muscle Academy. Se valmistui vuonna 1991.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

”Mä revin sen irti, jos sä loukkaat mun poikaa jotenkin”! Uusi traileri Dome Karukosken ja Peter Franzénin uusnatsileffasta 5.8.2013 Peter Franzénin uusnatsileffan ensimmäisessä julisteessa poseeraa joku ihan muu 22.5.2013
Peter Franzén uusnatsina – katso Dome Karukosken uutuuselokuvan Leijonasydän traileri 22.5.2013
Napapiirin sankarit Venäjälle – miten käy kotimaisen komediakolmikon itänaapurissa? 23.11.2012
Dome Karukoski peri Mannerheim-elokuvan Renny Harlinilta – kuvaukset vihdoin käyntiin? 5.8.2011
Dome.fi tarjoaa Dome Karukoskelle 10 000 euron korvausta etunimen muuttamisesta 1.4.2011

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Screen Daily