Uusimmat

Haastattelussa Creedin ja Black Pantherin ohjaaja Ryan Coogler: ”Pidin jopa Joel Schumacherin Batmaneista”

14.02.2018 12:00 Muropaketin toimitus

Black Panther -videohaastatteluiden sarja jatkuu Muropaketissa. Eilen julkaisimme Chadwick Bosemanin ja Michael B. Jordanin haastattelut, tänään vuorossa on uuden Marvel-elokuvan ohjaaja Ryan Coogler.

Perjantaina ensi-iltansa saava ja 200 miljoonaa dollaria maksanut Black Panther (lue arvostelumme täältä) on ohjaaja Ryan Cooglerin uran selkeästi isoin elokuva. Tätä ennen hänet on tunnettu parhaiten Fruitvale Stationista (2013) ja Rockyn (1976) tarinaa jatkavasta Creedista (2015), joka saa jatko-osan ensi syksynä.

Muropaketin haastattelussa Ryan Coogler kertoo löytäneen supersankareiden pariin jo nuorena serkkunsa avulla. Fanitusta auttoivat lauantaiaamun piirretyt, joita julkaistiin kohtalaisen paljon jo 1990-luvulla, ja tietenkin supersankarielokuvat lukuisine oheistuotteineen. Coogler oli nuorempana niin kova Batman-fani, että hän nautti Tim Burtonin elokuvien lisäksi myös myöhemmin ilmestyneistä, huomattavasti kehnomman vastaanoton saaneista Batmaneista, jotka Joel Schumacher ohjasi.

Batmanin lisäksi suosikkisankareikseen Ryan Coogler nimeää Ryhmä-X:n, Hämähäkkimiehen ja tietenkin Wolverinen. Kaikkien aikojen parhaaksi pahikseksi ohjaaja nostaa Jokerin.

Tulevaisuuden suunnitelmiaan vasta 31-vuotias Ryan Coogler ei lähtenyt Muropaketille erittelemään. Hänelle tärkeintä on päästä jatkamaan elokuvien tekemistä. Kyse on samalla oman itsensä kehittämisestä, sillä jokainen elokuva on kasvattanut ohjaajaa myös ihmisenä.

 

Katso myös aikaisemmat Black Panther -haastattelut:

Tapasimme Black Pantherin tekijät ensi-illan alla: Haastattelussa uudet Marvel-tähdet Chadwick Boseman ja Michael B. Jordan

Muropaketin uusimmat