HBO Maxin tärkeimmät uudet sarjat ja elokuvat joulukuussa 2022

01.12.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Joulukuussa 2022 HBO Maxissa alkaa His Dark Materials -sarjan kolmas ja samalla viimeinen kausi sekä Doom Patrolin uusi kausi. Elokuvakirjastoon lisätään muun muassa Krzysztof Kieslowskin ohjaamat Kolme väriä -elokuvat.

Joulukuun uudet sarjat ja tuotantokaudet HBO Maxissa:

Gossip Girl (2021), kausin 2 – 1. joulukuuta alkaen
Uudella lukukaudella Gossip Girl ei jätä yhtäkään kiveä kääntämättä yrittäessään hallita ja levittää skandaalinkäryisiä valheita Manhattanin eliitistä. On aika nostaa panoksia ja kokeilla, kuinka katastrofaaliseksi tilanteen voi totuudesta välittämättä tehdä. Vanhoja vihollisia, uusia liittolaisia – vain yksi voidaan kruunata lukukauden kuningattareksi, ja kouluvuoden päätteeksi kaikki tulevat tietämään, minne ruumiit on haudattu ja kuka oli lapion varressa. Toista tuotantokautta tähdittävät Jordan Alexander, Eli Brown, Thomas Doherty, Tavi Gevinson, Emily Alyn Lind, Evan Mock, Zion Moreno, Whitney Peak, Savannah Lee Smith ja Grace Duah. Kuusiosaisen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan ensi-iltapäivänä ja loput viikoittain.

His Dark Materials, kausi 3 – 6. joulukuuta alkaen
Philip Pullmanin Universumien tomu -kirjatrilogiaan pohjautuvan fantasiaseikkailun päätöskausi vie Lyran (Dafne Keen) ja Willin (Amir Wilson) synkkään paikkaan, mistä kukaan ei koskaan ole palannut. Lyran isän valmistautuessa lähestyvään sotaan valtaapitäviä vastaan käy selväksi, että maailmojen pelastamisesta joutuu maksamaan hirvittävän hinnan. Mukana nähdään myös muun muassa Ruth Wilson, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda ja Andrew Scott. Kahdeksan jakson mittaisesta kaudesta julkaistaan kaksi jaksoa viikottain.

Doom Patrol, kausi 4 – 9. joulukuuta alkaen
Supersankarisarjan neljännellä kaudella tulevaisuudesta löytyy epämiellyttävä yllätys. Lähestyvän tuhonsa edessä Doom Patrol joutuu päättämään, kumpi on tärkeämpää: heidän oma onnellisuutensa vai maailman kohtalo. Uutta kautta tähdittävät Brendan Fraser sekä Matt Bomer, Diane Guerrero, April Bowlby, Joivan Wade, Michelle Gomez, Skye Roberts, Riley Shanahan ja Matthew Zuk. DC-hahmoihin perustuvan sarjan on luonut Jeremy Carver. Kauden kuudesta jaksosta julkaistaan kaksi jaksoa ensi-iltapäivänä ja loput viikoittain.

Tulossa myös:

2.12.
Armas De Mujer (‘Til Jail Do Us Part)

10.12.
Masha ja Karhu: Laulut, kausi 4

16.12.
Romulus, kausi 2

22.12.
Legacy

Julkaisupäivä ei vielä tiedossa:
Random Acts of Flyness, kausi 2

Joulukuun elokuvia:

1.12.
A Hollywood Christmas
Casper and Emma’s Wonderful Christmas (Karsten Og Petras Vidunderlige Jul)

2.12.
The Specials

7.12.
White Material

8.12.
8½ (1963)

9.12.
The Void

14.12.
Kolme väriä: Sininen
Kolme väriä: Punainen
Kolme väriä: Valkoinen
Twin Peaks: Fire Walk With Me

16.12.
Suspiria (1977)

21.12.
Stalker

23.12.
Becoming Jane

29.12.
Richard Jewell

Joulukuun uudet dokumentit ja komediaspesiaalit:

Branson – 2. joulukuuta alkaen
Dokumenttisarjassa miljardööriyrittäjä Richard Branson keskustelee elokuvantekijä Chris Smithin kanssa heinäkuussa 2021 lähestyvän avaruuslentonsa riskeistä. Smithin kyydissä katsoja kiidätetään kattavalle, intiimille 70 vuoden mittaiselle matkalle. Dokumentissa käsitellään niin Bransonin lapsuutta peräänantamattoman brittiläisen äidin hoivissa kuin tämän äärimmilleen vietyjä henkilökohtaisia, uhkarohkeita tempauksia, jotka sekä kasvattavat Bransonin luotsaamia brändejä että ruokkivat hänen elämänmittaista intohimoaan hurjapäisiin seikkailuihin. Oman mausteensa sarjaan tuovat Bransonin perheenjäsenet, liikekumppanit ja toimittajat. Vuosikymmenten takaisilla arkistomateriaaleilla ja kotivideoilla kuvitettu neliosainen HBO-dokumentti paljastaa riskejä kaihtamattoman miehen huippuhetket ja aallonpohjat ja pohtii sinnikkään optimismin ja rajojen rikkomisen seurauksia niin hyvässä kuin pahassa.

Pelosi In The House – 14. joulukuuta
HBO-dokumenttielokuva seuraa Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosia kulissien taakse. Pelosin tyttären, elokuvantekijä Alexandra Pelosin tekemä dokumentti on hänen neljästoista HBO-dokumenttielokuvansa. Vilpitön kertomus seuraa Pelosin taivalta aina uran merkkihetkistä presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisiin tammikuussa 2021. Ainutlaatuisen näkemyksen amerikkalaisesta politiikasta tarjoavassa elokuvassa seurataan pitkän linjan poliitikkoa niin töihin kuin kotiinkin. Dokumentissa nähdään merkittäviä poliittisia hetkiä aina koronatukipaketista virkasyytteisiin ja vuoden 2021 tammikuun tapahtumiin – kamera seuraa Pelosia myös turvapaikkaan kriisin puhjetessa.

Tulossa myös:

1.12.
Ingrid Bergman: In Her Own Words
The Cove
The Meaning of Hitler
Westwood: Punk, Icon, Activist

4.12.
Under The Stars: Road-Trip In Drive-In Country

7.12.
Unveiled: Surviving La Luz Del Mundo (dokumenttisarja)

8.12.
Last Man Standing: Suge Knight And The Murders Of Biggie & Tupac
That Summer
The Swedish Theory of Love
Tickled

13.12.
Atsuko Okatsuka: The Intruder (stand-up-spesiaali)

15.12.
Hail Satan?
Woodlands Dark and Days Bewitched: A History Of Folk Horror

Tiedot perustuvat HBO Maxilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.