Uusimmat

Arvostelu The Continental on selvästi tehty John Wick -faneille, vaikkei Keanu Reevesiä sarjassa nähdäkään

Mel Gibson (The Continental -sarjan Cormac) Kuva: © Amazon Studios

21.09.2023 11:30 Helinä Laajalahti

Keanu Reevesin tähdittämien John Wick -elokuvien maailmaan sijoittuva The Continental -sarja vie katsojat 1970-luvun New Yorkiin. Sarja kertoo elokuvistakin tutun Winston Scottin noususta The Continental -hotellin palkkatappajien pomoksi.

The Continental -hotelli nähdään Keanu Reevesin John Wick -elokuvissa keskeisessä roolissa. Se toimii kultarahoilla operoivien, äärimmäisen tehokkaiden palkkatappajien päämajana, jota elokuvissa johtaa Ian McShanen esittämä Winston Scott rautaisella otteella. Oikeana kätenään Winstonilla on keväällä menehtyneen Lance Reddickin esittämä Charon.

Prime Videon julkaisema The Continental -sarja toimii alkuperäisten elokuvien esiosana. Se sijoittuu 1970-luvun New Yorkiin ja kertoo The Continental -hotellin varhaisista vuosista, jolloin Winston Scott on vasta nuorukainen, eikä vielä samanlaisessa mahtiasemassa kuin elokuvissa.

Sarja ei kuitenkaan paljasta hotellin tai sen palkkatappajien syntytarinaa. Aihe jää edelleenkin pimentoon ja katsojan mielikuvituksen varaan. Tämän sijaan sarjauutuus keskittyy kertomaan Winston Scottista ja Charonista nuorina siloposkina, ja heittää heidän rinnalleen myös uusia, John Wickin maailmalle uskollisesti hyvin ärhäköitä ja kovanyrkkisiä hahmoja.

The Continental from the World of John Wick / Colin Woodell (Winston Scott)

Colin Woodell on The Continentalin nuori Winston Scott © Amazon Studios

The Continentalissa kuuluisaa hotellia johtaa Mel Gibsonin esittämä, häikäilemätön Cormac. Läheisenä apulaisenaan hänellä on nuori ja suhteellisen kokematon Charon, jota sarjassa esittää Ayomide Adegun.

Continentalin tappajarinkiin kuuluu muun muassa Ben Robsonin esittämä Frankie, joka myös sattuu olemaan nuoren Winston Scottin (Colin Woodell) isoveli. Frankie tekee jotain, mistä hän saa Cormacin säälimättömän vihan niskaansa, jolloin myös veljestään etääntynyt Winston vetäistään Lontoosta takaisin New Yorkin kiemuroihin.

The Continental: From the World of John Wick -sarja on vain kolmen jakson mittainen minisarja, jolle ei ainakaan vielä ole luvattu jatkoa. Mutta sarjan lyhyyden ei kannata antaa masentaa: jokainen kolmesta jaksosta on pitkän elokuvan mittainen, eli mitään ihan pilipalikokonaisuutta ei siis ole luvassa.

Sarjan luojina ja käsikirjoittajina toimivat Greg Coolidge, Shawn Simmons ja Kirk Ward. Alkuperäisten elokuvien Chad Stahelski, David Leitch ja Derek Kolstad ovat mukana tuottajina.

The Continental from the World of John Wick / Ayomide Adegun (Charon)

Ayomide Adegun on The Continentalin nuori Charon © Amazon Studios

Vaikka John Wick ei itse olekaan sarjan tapahtumissa vielä mukana, on The Continental suhteellisen uskollinen alkuperäisten elokuvien tunnelmalle. Sarjassa nähdään runsaasti tyylikkäästi koreografioitua toimintaa ja räjähtävää väkivaltaa.

Myös ikoninen lausahdus “I need guns, lots of guns” kuullaan.

John Wick -elokuvien ystävien onkin varsin helppo pitää The Continentalista. Sen hahmot ovat sopivan rosoisia, rikkinäisiä ja myös häijyjä, ja näyttävä toiminta näyttää elokuvien tapaan hyvältä. Lukuisat sivuhahmot jäävät taustatarinoineen kuitenkin auttamatta sivuhahmoiksi, eikä heistä saa kenestäkään kunnollista otetta.

70-luku näkyy vahvana lavastuksessa ja sarjan värimaailmassa, mutta teknisen laatunsa osalta tyylikäs The Continental näyttää modernilta tv-tuotannolta.

The Continental from the World of John Wick / Ben Robson & Nhung Kate (Frankie & Yen)

Ben Robson & Nhung Kate (The Continental -sarjan Frankie & Yen) © Amazon Studios

Winston Scottin ja Charonin hahmojen kautta sarjan tarina myös sidotaan mukavasti elokuvien yhteyteen. Tämä tuttuus, vaikkakin eri näyttelijöiden esittämänä, tarjoaa katsojalle kivasti tarttumapintaa kokonaisuuteen, jota ei tarvitse pohjustaa niin paljoa kuin täysin itsenäisen sarjan tapauksessa.

The Continental toimii periaatteessa myös itsenäisenä tarinakokonaisuutena, mutta eniten siitä saa irti, jos John Wick -elokuvien maailma on ennestään tuttu.

The Continental from the World of John Wick / Mishel Prada (KD)

Mishel Prada (The Continental -sarjan KD) © Amazon Studios

Kolmiosaisen The Continental: From the World of John Wick -sarjan ensimmäinen osa julkaistaan Prime Videossa 22. syyskuuta, toinen osa 29. syyskuuta ja kolmas osa 6. lokakuuta.

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat