Uusimmat

1980-luvun toimintalegenda inhoaa vierailuaan Frendeissä: “Vieläkin hävettää, näytän ihan kinkulta”

Kuva: © Warner Bros. Entertainment Inc.

13.11.2023 11:31 Muropaketin toimitus

Etenkin 1980- ja 1990-lukujen toimintaelokuvista tunnettu Jean-Claude Van Damme vieraili Frendeissä jo hittisarjan toisella kaudella. Cameosta ei kuitenkaan jäänyt näyttelijälle järin maireita muistoja oman roolisuorituksensa osalta.

Vuoden 1996 jaksossa The One After the Super Bowl: Part 2 sekä Rachel (Jennifer Aniston) että Monica (Courteney Cox) ihastuivat New Yorkissa elokuvaa kuvanneeseen Jean-Claude Van Dammeen, joka esitti Frendien tarinassa itseään.

Taannoin Van Damme tyrmäsi esiintymisensä Frendeissä New York Postille. Näyttelijä ei löytänyt omasta panoksestaan oikein mitään hyvää, vaikka sarjan tekemiseen osallistuminen sinänsä oikein kivaa olikin.

”Näyttelen siinä niin huonosti. Näytän ihan kinkulta”, toimintatähti tykitti.

”Häpeän itseäni siinä. Kun olin kuvauspaikalla, ja tytöt [Aniston ja Cox] suutelivat minua huulille, en tiennyt mitä tehdä. Se oli outoa. He olivat kuitenkin todella kivoja.”

Omien sanojensa mukaan Jean-Claude Van Damme ei tiennyt Frendeistä 1990-luvun puolivälissä juuri mitään, mutta lupautui mukaan silti.

”Kun menin kuvauksiin, näin ne kaksi kaunista tyttöä, ja he sanoivat, että Frendit on maailman suosituin sarja nyt. Olin siis iloinen päätöksestäni.”

Frendien 10 tuotantokautta voi katsoa Suomessa HBO Maxista.

Jean-Claude Van Damme on viimeksi esiintynyt Kätyrit 2: Grun tarina -elokuvassa (2022) ja Mortal Kombat 1 -pelissä (2023) äänellään. Uusi Darkness of Man -elokuva odottaa julkaisua valmiina.