Uusimmat

Brendan Fraser kyynelehti vuolaasti, kun Muumio-tähden uusi elokuva sai kuuden minuutin aplodit – ”Ei se ollut itkua, hymyilin niin että naamani vuosi”

Brendan Fraser elokuvassa The Whale Kuva: © A24

21.11.2022 14:25 Muropaketin toimitus

Darren Aronofskyn ohjaama The Whale sai maailmanensi-iltansa syyskuussa Venetsian elokuvajuhlilla. Variety-lehden toimittaja jakoi näytöksestä videon, jossa yleisö osoitti The Whalen tekijöille suosiotaan vuolaasti.

Twitterissä julkaistulla videolla voi selvästi nähdä, miten liikuttunut The Whalen pääosaa esittävä Brendan Fraser on:

Nyt Brendan Fraser on kommentoinut Venetsian tapahtumia GQ-lehdelle ja kertonut, miksi hän oli niin itkuinen The Whalen näytöksessä:

”Itkeminen on sana, joka tuo mieleen, että joku on satuttanut itseään tai jotain ikävää on tehty. Luulen ihan aidosti, että hymyilin niin kovaa että naamani vuosi.”

Toisin sanoen Brendan Fraser oli erittäin otettu saamastaan tunnustuksesta. Kuten näyttelijän uraa seuranneet tietävät, ei Fraserilla ole mennyt järin lujaa Hollywoodissa 1990-luvun ja 2000-luvun alkupuolen kultavuosien jälkeen. Nyt hänelle povataan The Whalesta peräti Oscar-ehdokkuutta, ja tietenkin sellainen tunnustus tuntuu hienolta.

Vielä ei ole tiedossa, milloin The Whale tarkalleen ottaen saadaan Suomen elokuvateattereihin, mutta Nordisk Film on jo luvannut ensi-illan sijoittuvan alkuvuoteen.

Samuel D. Hunterin kiiteltyyn näytelmään pohjautuva The Whale kertoo syrjäytyneestä ja vakavasti ylipainoisesta englanninopettajasta, joka yrittää muodostaa uuden yhteyden hänestä vieraantuneeseen teini-ikäiseen tyttäreensä.