Erikoinen tilanne Suomen leffateattereissa: Ensi-iltansa jo saanut elokuva kasvaa 60 minuutin bonusmateriaalilla perjantaina

28.03.2023 08:02 Muropaketin toimitus
Hassisen kone

Kuva: Kari Lahtinen

Maaliskuun 17. päivä ensi-iltansa saanut Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin saa lisää lihaa luidensa ympärille, kun dokumenttielokuvaan liitetään konserttitaltiointiosuus.

Mika Kaurismäen ohjaama Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin on ”dokumenttielokuva yhtyeestä, joka muistetaan lyhyestä iästään huolimatta edelleen yhtenä ikonisimmista suomirockin bändeistä kautta aikojen. Elokuva kertoo paitsi yhtyeen 40-vuotisjuhlakonsertista ja siihen valmistautumisesta, myös yhtyeen historiasta ja sen jäsenten kasvusta nuorisojulkkiksista aikuisiksi. Tämä elokuva on pala suomalaista populaarimusiikin historiaa, jossa yksi ympyrä sulkeutuu.”

Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin saa seurakseen tunnin mittaisen konserttiosuuden perjantaista 31.3. alkaen. Dokumentti kestää 80 minuuttia ja konserttiosuus 60 minuuttia, joten näytöksen yhteiskesto on jatkossa 140 minuuttia – ja tähän tietenkin vielä mainokset päälle.

Suomen Elokuvasäätiön mukaan Hassisen kone 40 vuotta myöhemmin oli 1142 katsojalla viime viikonlopun viidenneksitoista katsotuin elokuva. Yhteensä Kaurismäen uutuusdokumentti on kerännyt tähän mennessä 5332 katsojaa.