Uusimmat

Guillermo del Toron odotettu Lovecraft-elokuva saattaa vihdoinkin toteutua, mutta ei Tom Cruisen kanssa

02.12.2022 10:07 Muropaketin toimitus

Hulluuden vuorille saatetaan ehkä sittenkin päästä.

Guillermo del Toro koetti pitkään toteuttaa filmatisointia H. P. Lovecraftin klassisimpiin tarinoihin kuuluvasta Hulluuden vuorilla -romaanista (At the Mountains of Madness, 1936). Homma eteni niinkin pitkälle, että James Cameronin kanssa sovittiin elokuvan tuottamisesta, ja Tom Cruisen piti esittää pääosaa. Mutta sitten studion usko alkoi horjua ja hanke suljettiin.

Viime vuosina Guillermo del Toron välit ovat lämmenneet Netflixin kanssa, mikä on johtanut taas puheisiin Hulluuden vuorilla -elokuvasta. Eikä ohjaaja ole itse ainakaan hillinnyt keskustelua aiheen tiimoilta:

Voisiko H.P. Lovecraft -elokuva At the Mountains of Madness vielä toteutua? Guillermo del Toro ei ole luopunut toivosta

Guillermo del Toro julkaisi näytteen H. P. Lovecraft -elokuvasta At the Mountains of Madness, joka hänen piti tehdä Tom Cruisen kanssa

Nyt Guillermo del Toro on vihjaissut IndieWiren haastattelussa, että Hulluuden vuorilla -elokuva voitaisiin toteuttaa samalla stop-motion -animaatiotekniikalla kuin hänen uusi Pinokkio-elokuvansa. Del Toro on jo puhunut aiheesta tehosteveteraani Phil Tippettille (mm. Star Wars, Jurassic Park ja RoboCop) ja on hyvin innoissaan vaihtoehtoisesta versiosta pitkään suunnitteilla olleesta Lovecraft-elokuvasta.

”Sanoin Philille että olisi ideaalia tehdä Mountains of Madness stop-motionilla. Animaatiota kun katsoo haltioituneemmalla tavalla kuin live actionia. Se on melkein hypnoottista, ja näin suhde tarinaan muuttuu intiimimmäksi”, del Toro visioi.

LUE LISÄÄ: Guillermo del Toron elokuvaa odotellessa: Uusi Lovecraft-kirja esittelee, miten upealta At the Mountains of Madness voisi näyttää valkokankaalla

Mikäli At the Mountains of Madness todella toteutettaisiin aikuisten animaatioelokuvana, voi Tom Cruisen nimen pyyhkiä huoletta näyttelijäkaartista pois. Kuten Screen Rant kesällä kirjoitti, Cruise ei ole lainannut uransa aikana kertaakaan ääntänsä animaatiohahmolle – ja tekemistä riittää tunnetusti muutenkin. Kaksi viimeistä Mission: Impossible -elokuvaa julkaistaan 2023 ja 2024, ja lisäksi Cruisen pitäisi lähteä avaruuteen tekemään historiallista elokuvaansa ohjaaja Doug Limanin kanssa.

Guillermo del Toro’s Pinocchio lisätään Netflixin valikoimaan perjantaina 9. joulukuuta. Lokakuussa palvelussa julkaistiin kiitelty kauhusarja Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities, jonka arvio löytyy täältä:

Arvostelu | Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities on tunnelmallinen kauhusarja, jossa tyyli menee sisällön edelle