Uusimmat

Han Solon leffa floppasi Maija Poppasen takia? – Disneyn tapa käsitellä Star Warsia sai taas kritiikkiä Mark Hamillilta

05.03.2019 11:55 Muropaketin toimitus

Star Wars -legenda Mark Hamill on aikaisemmin arvostellut sekä The Last Jediä että Disneyn tapaa käsitellä Star Wars -elokuvasarjaa. Tuoreessa haastattelussaan Luke Skywalkerin näyttelijä tasoittelee hieman sanomisiaan, mutta jatkaa myös kriittisellä linjalla.

Mark Hamill on harmissaan siitä, millaisella tahdilla Disney alkoi tehtailla Star Warsia saatuaan Lucasfilmin omistukseensa vuonna 2012.

”Meidän aikoinamme elokuvat ilmestyivät kolmen vuoden välein. Nyt niitä tulee kahden vuoden välein ja niiden välissä julkaistaan vielä spinoff-elokuvia. Sanoin tästä Disneyn päättäjille, että ihan oikeastiko aiotte julkaista Han Solon elokuvan viisi kuukautta meidän leffamme jälkeen? Nyt ihan oikeasti! He ilmoittivat että aikataulu on tämä Maija Poppas -elokuvan takia”, Hamill totesi Den of Geekin haastattelussa.

Disney siis päätti, että Solo: A Star Wars Story julkaistaan toukokuussa 2018, jotta Maija Poppasen paluusta kertova elokuva saisi kunnolla tilaa Disneyn julkaisukalenterissa loppuvuodesta. Tämän takia Soloa ei siis julkaistu joulukuussa 2018. Päätös osui Disneyn omille näpeille, sillä Solo floppasi kuninkaallisesti ja pakotti Disneyn pistämään muut A Star Wars Story -elokuvansa hyllylle, ainakin toistaiseksi.

”Voin puhua näistä asioista suurella suulla, koska tiedäthän, mitä Disney voi tehdä? Antaa minulle potkut?”, Hamill lisäsi.

Jo Star Wars: The Last Jedin ensi-illan aikoihin Mark Hamill kritisoi ohjaaja Rian Johnsonin tekemiä ratkaisuja ja Luke Skywalkerissa tapahtunutta muutosta. Tämä sai aikaan melkoisen somekohun Star Wars -fanien keskuudessa. Nyt, pari vuotta myöhemmin, Hamill selittää tapahtunutta ja sanomisiaan seuraavasti:

”Ongelmani on, että sanomiseni kiertävät sosiaalisen median takia maailman ympäri 24 tunnissa. Jos vastaisin haastattelukysymyksiin paperilla, voisin tuumia että kylläpäs tuo kohta kuulosti aika vahvasti sanotulta tai että tätä minun ei pitäisi varmaan edes sanoa. Minulla on kuitenkin tapana puhua paljon, ja toimittajat voivat poimia sitten parhaat päältä. Kun sitten jotain juttua lukiessani ihmettelen että kuka idiootti näin on sanonut, huomaankin että se olin minä itse. Kommenttejani voidaan irrottaa asiayhteyksistään ja käyttää tukemaan kirjoittajien omia argumentteja: ’Katsokaa, Mark vihaa Star Warsia’. Vihasinko todella?”.

Uusi Star Wars -elokuva saa ensi-iltansa joulukuussa. Mark Hamill on mukana sen näyttelijäkaartissa, tosin ei tiettävästi yhtä isossa roolissa kuin The Last Jedissä.