Uusimmat

HBO Maxin avajaistarjous harmittaa nyt monia, mutta sitä ei ole tarkoitettu keskisormeksi suomalaisille

Kuva: © HBO Max

27.10.2021 09:46 Tatu Junni

HBO Max saapui Suomeen eilen. Julkaisun yhteydessä paljastui, että palvelu maksaa uusille asiakkaille 4,49 euroa, kun taas HBO Nordicista HBO Maxiin siirtyvät saavat maksaa 8,99 euroa.

Kerroimme mielipahaa aiheuttaneesta tilanteesta Muropaketissa eilen seuraavasti:

HBO Max synnytti someraivon – Uuden suoratoistopalvelun hinnoittelua pidetään epäreiluna vanhoille asiakkaille

”Aggressiivisesta avajaistarjouksesta” on kirjoittanut myös viihdekulttuuria käsittelevä Variety-lehti:

HBO Max Europe Launch: Service Debuts Aggressive Half Price Offer in Nordics, Spain

Tarjous on voimassa niissä kaikissa kuudessa Euroopan maassa, joissa HBO Max eilen lanseerattiin: Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Espanjassa ja Andorrassa. Viime kesänä vastaava alennus on tarjottu uusille asiakkaille 39:ssä Latinalaisen Amerikan maassa ja Karibialla.

HBO Nordicia ei Varietyn artikkelissa mainita, mutta kuvio on selkeä muutenkin.

HBO Max haluaa kaapata mahdollisimman paljon asiakkaita mukaan heti palvelun lanseerauksen yhteydessä, ja sitouttaa heidät tilaajiksi mahdollisimman tehokkaasti. 4,49 euron kuukausihinta on voimassa niin kauan kuin tilausta jatketaan. Jos sen katkaisee ja päättää tilata palvelun myöhemmin uudelleen, on hinta sama 8,99 euroa kuin mitä HBO Nordicia käyttäneet vanhat asiakkaat joutuvat maksamaan.

Mutta miksi HBO Max sitten ”rankaisee” HBO Nordicin uskollisia asiakkaita näin?

Ilmeistä on, että HBO Nordicin asiakkaat ovat WarnerMedian näkökulmasta niin pieni porukka, ettei sen takia ole ollut järkevää lähteä tekemään poikkeuksia laajempaan toimintastrategiaan.

Läheskään kaikilla mailla, joihin HBO Max nyt levittäytyy, ei ole ollut aiemmin HBO Nordicin kaltaista HBO:lle dedikoitua suoratoistopalvelua, joten pohjoismaiden tilanne on poikkeus, ja näissä tilanteissa on usein tapana vetää mutkia suoriksi. Ja jos joku nyt pahoittaakin mielensä ja päättää lopettaa HBO Maxin tilauksen tai jättää tilauksen kokonaan väliin, houkuttelee uusi suoratoistopalvelu huomattavalla alekampanjallaan niin paljon uusia asiakkaita, ettei se WarnerMedian päättäjien yöunia pilaa. Pari munaa voi hyvin nakata lattiaan, jos kori on muuten mukavan täysi.

Ja mikäänhän ei estä HBO Nordicin vanhoja asiakkaita irtisanomasta vanhaa sopimustaan ja tekemään uuden halvemmalla hinnalla. Ei siihen tarvita kuin sähköpostiosoite ja pari minuuttia. Asiakkaalle voi jäädä hetkeksi vähän paha mieli, mutta samalla hän saa palvelun puoleen hintaan ja WarnerMedia taas yhden uuden asiakkaan lisää.

Tylyä ehkä, mutta bisnestähän tämä kaikki lopulta on. HBO Maxille ja WarnerMedialle nyt ainakin.

LUE LISÄÄ: Ensituntumat HBO Maxista: ”Teknisesti selvästi HBO Nordicia parempi, mutta sisältöä voisi olla enemmänkin”

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat