Uusimmat

Huomasitko: Bruce Willisin The Fifth Element -hahmo oli mukana viime kesän Valerian-elokuvassa

23.11.2017 08:16 Muropaketin toimitus

Viime kesänä ensi-iltansa saanut Valerian and the City of a Thousand Planets oli ohjaaja Luc Bessonin ensimmäinen avaruusscifi-elokuva sitten vuoden 1997 The Fifth Elementin. Nyt Besson on paljastanut, että Valerianissa viitattiin The Fifth Elementiin useampaankin otteeseen.

Collider-sivuston tuoreessa haastattelussa Luc Besson kertoo, että Valerian-elokuvassa on useita samoja avaruusolentoja kuin The Fifth Elementissäkin. Itse hän ei olentoja elokuvaan tarkoituksella vaatinut. Bessonin mukaan animaattorit päättivät omatoimisesti lisätä Valerianin joukkokohtauksiin omat mausteensa.

Myös The Fifth Elementin sankari Korben Dallas on mukana Valerian and the City of a Thousand Planetsissa. Bruce Willis ei rooliin kuitenkaan palannut, vaan ”easter egg” oli paljon pienimuotoisempi: Bessonin mukaan Dallasin nimi mainitaan yhdessä kohtaa elokuvaa. Ohjaaja ei kuitenkaan suostunut – tai osannut – kertoa, missä kohtaa ja missä yhteydessä.

Valerian and the City of a Thousand Planets julkaistiin blu-raylla eilen, joten halukkaat voivat alkaa käydä elokuvaa läpi ruutu kerrallaan vaikka tänään. Muropaketin arvion mukaan puuhaan ei kuitenkaan kannata ryhtyä: Luc Bessonin elokuva sai meiltä vain kaksi tähteä viidestä.

Kovin moni muukaan ei Valerianin seikkailuista jaksanut innostua: elokuva jäi kymmeniä miljoonia euroja tappiolliseksi, eikä jatko-osaa ole näin ollen luvassa.